Cele mai triste scene de filme din istorie

De Nicoleta Galeteanu, pe

Finalul peliculei „Campionul”, în care boxeorul profesionist moare sub ochii băieţelului, care îl strigă cu disperate să se trezească, este cea mai tristă scenă din istoria cinematografiei…
 …potrivit criticilor de film de la publicaţia Smithsonian.com.

Realizat în 1979, de Franco Zeffirelli, filmul „The Champ” spune povestea emoţionantă a unui boxeor (intrepretat de Jon Voight) căzut în dizgraţie care decide să se întoarcă în ring. Va fi pentru ultima dată, căci campionul va fi învins sub ochii îndureraţi ai fiului său T.J. (interpretat de Rick Schroder).

Urmăreşte aici scena de final din „The Champ”.

Dacă scena lui Zeffirelli ne-a stors câteva lacrimi, continuăm topul în acelaşi spirit, cu alte scene cel puţin la fel de triste.

Bambi

Ecranizare strălucită a lui David Hand, după cartea ominimă scrisă de Felix Salten, „Bambi” este de departe cea mai tristă dintre poveştile pentru copii care s-au scris.

Povestea căprioarei şi a prietenilor ei în pădure este pur şi simplu încântătoare, dar ce copil nu a izbucnit în plâns în momentul în care Bambi îşi priveşte mama murind?

Un prieten adevărat/ Old Yeller

Prietenia înduioşătoare care se leagă între câinele vagabond şi cei trei fraţi rezervă la final cea mai emoţionantă scenă din tot filmul.

Îmbolnăvit de turbare şi condamnat la moarte, câinele sfârşeşte prin a fi împuşcat de stăpânii săi.

Oameni obişnuiţi/Ordinary people

 
O familie îşi pierde fiul cel mare într-un accident, tragedie ce dă naştere problemele de conştiinţă devastatoare pentru membrii familiei.

Conrad, fiul ce mic, care trăise tot timpul în umbra fratelui său, încearcă să se sinucidă, simţindu-se vinovat, şi este internat într-un spital psihiatric. Dupa moartea lui Berger, familia se zbate în procese de conştiinţă. Intensitatea scenei vorbeşte de la sine.

Kramer vs. Kramer

Considerată o „capodoperă de manipulare emoţională”, filmul, inspirat de romanul lui Avery Corman, spune povestea unui cuplu care îşi dispută custodia copilului.

După vreme îndelungată de confruntări prin tribunale, filmului rezervă emoţii puternice în scena de final, când cei doi îşi iau adio definitiv, cu zâmbetul de buze.

Dumbo

O poveste haioasă şi tulburătoare în acelaşi timp, „Dumbo”, ca şi „Bambi”, a stârnit o imensă tristeţe în sufletele copiilor atunci când micul elefănţel este despărţit în mod barbar de mama lui.

O viaţă minunată/ It’s a Wonderful Life 

O minunată şi nemuritoare poveste de Crăciun, regizată de nemuritorul Frank Capra, filmul spune povestea lui George Bailey (intrepretat de inegalabilul James Stewart), omul care primeşte cel mai frumos dar de Crăciun.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter