Top 5 restaurante franţuzeşti în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Sofisticată şi rafinată, gastronomia franceză este, în aceeaşi măsură, pretenţioasă şi exigentă. Cu o tradiţie regală de secole, „gustul francofon” aşa s-a şi născut…
… poftele capricioase ale Caterinei de Medici, soţia regelui Henric al II-lea al Franţei, este cea care a ridicat bucătăria franceză la rang de artă.  A devenit apoi un stil de viaţă şi o cultură puternică pentru francezi.
 
Farmecul bucătăriei franceze este dat de originalitatea şi devotamentul cu care bucătarii tratează pretenţiile oaspeţilor, iar acest lucru a dus la crearea unei bucătarii foarte variate şi versatile, totodată.
 
De la clasicele baguette crocante, delicioasele croissante şi până la escargot (melci) sau delicatesele nougat, gusturile fine franţuzeşti plămădesc din brânzeturi originale deserturi delicioase. De asemenea, bucătarii nu se sfiesc să presare din abundenţă dafin, taragon şi cimbru atunci când descoperă reţete noi.

În caz că ţi-am trezit pofta pentru ceva bunătăţi din specificul parizian, poţi testa varietatea bucătăriei originale în numeroase locuri din oraş, de la bistrouri, şi restaurante şi până la patiserii şi cafenele.  

O combinaţie îndrăzneaţă de rafinament şi avangardism, restaurantul Balthazar atrage de la prima vizită clienţii pretenţioşi. Localul inspiră un farmec aparte, cu un decor şic în stil bistro, cu banchete din piele bej, mese înguste şi oglinzi peste tot.  
 
Meniul nu este foarte variat, dar compensează prin gustările extravagante pe care le poţi încerca aici.  
 
Ca aperitiv poţi încerca una dintre specialităţile exotice pe care le propune bucătăria Balthazar, precum wonton de vită cu sos chutney de ananas, file de vită împachetate în foietaj subţire cu sos din condimente iute preparat din fructe (29 lei), blinis (clătită) de raţă laque, asezonată cu ceapă verde şi sos hoisin – preparat din unt de arahide, soia şi miere – (33 lei), sau creveţi cu nucă de cocoş şi sos de fructe tropicale (29 lei).

Şi capitolul paste dispune de multe posibilităţi: fettuccine proaspete cu creveţi (39 lei) şi pui Laotian, piramidă surpriză cu sos de ginger şi cocoş (33 lei) s-ar putea să îţi placă.
 
Delicioasele deserturi făcute din brânză sunt, bineînteles, nelipsite din orice restaurant franţuzesc. Astfel, platoul de brânzeturi este o alegere inspirată, cum ar fi cheessecake de lămâie cu carambola şi sos de ciocolată (14 lei), dar şi şerbetul de fructe de pădure (14 lei)

Pentru întâlniri întâlniri de afaceri, reuniuni selecte sau întâlniri romantice, restaurantul Balthazar te aşteaptă pe strada Dumbrava Roşie, numărul 2.
(Telefon 021.212.14.60).
 
La Bastille, unul dintre restaurantele care păstrează autentic specificul franţuzesc în Bucureşti, oferă şi el câteva sortimente celebre de brânzeturi.
Pe stradă cu acelaşi nume – Căderea Bastiliei – restaurantul te aşteaptă în fiecare sezon cu un meniu nou şi atent ales.  
 
Este un local la fel de elegant şi destul de extins, având o capacitate de 70 de locuri. Şarmant şi discret, localul este potrivit atât pentru ieşirile cu familia şi cu prietenii, cât şi pentru întâlnirile de afaceri.
 

În ceea ce priveşte specialităţile bucătăriei La Bastille, muşchiul de vacă cu ciuperci morilles, terină de ficat de rată cu sos de fructe de pădure sunt nelipsite. Vei găsi, de asemenea, tradiţionalele brânzeturi franţuzeşti şi desertul delicios nougat glace, un parfait de nucă cu fructe confiate şi ciocolată caldă.
 
Între timp, resaturantul a inclus în meniu şi preparate „moderne”, precum „les 12 Escargots de Burgogne au Beurre d’Ail et Persil Frais” – cei 12 melci de Burgundia cu unt de usturoi şi pătrunjel (35 lei), „Salade de Magret de Canard Confit, Poires Cuites et noix „Pecan”, Vinaigrette au Cerise – piept de raţă afumat şi „Foie Gras” cald în salate de struguri şi dressing de Xeres (38 lei) sau une „Soupe a l’Ail Confit aux Croutons et Poivre” – supă de usturoi confiat cu piper zdrobit şi crutoane (19 lei).
 
Gazda recomandă elegant şi un vin bun din podgoriilor Bordeaux, Anjou, Bourgogne sau Cotes du Rhone. Meniul nu neglijează însă nici oferta noastră viticolă, aşa încât poţi găsi o generoasă lista de vinuri româneşti, dacă îţi păstrezi preferinţele.  (Adresă: strada Căderea Bastiliei 72B, Sector 1, tel: 310.73.59)
 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter