Qian Hongyan, fetiţa cu o minge de baschet în loc de picioare

De Diana Zagrean, pe

Pe când avea doar patru ani, şi-a pierdut ambele picioare şi a fost nevoită să meargă pe o minge de baschet, deoarece nu avea bani de proteze. În 2012 a ajuns o înotătoare de performanţă. Iată povestea ei.
Qian Hongyan avea doar patru ani în 2000, când şi-a pierdut ambele picioare în urma unui accident de maşină.
Părinţii ei erau săraci şi nu şi-au putut permite proteze sau cârje, dar micuţa chinezoaică din satul Shangzhuang din Luliang, provincia Yunan nu a vrut să renunţe aşa uşor la viaţă.
Qian Hongyan, fetiţa cu o minge de baschet în loc de picioare
Folosind o minge de baschet drept suport pentru mers, Qian Hongyan a mers la şcoală şi s-a decis să ajungă la Jocurile Paralimpice.
În ciuda faptului că nu avea picioare, fata s-a apucat de înot şi a devenit tot mai bună.
În 2007, Qian Hongyan s-a înscris la Clubul Sportiv „La sud de nori”, unde a început antrenamentele pentru Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012.

În 2010, Qian Hongyan câştiga trei medalii de aur la Campionatele regionale de înot ale provinciei Yunan şi două medalii de argint la Campionatele Naţionale pentru persoane cu disabilităţi.
Citeste si Incredibil: Oameni fără picioare şi poveştile lor extraordinare
Qian Hongyan, fetiţa cu o minge de baschet în loc de picioare
Deşi a reuşit să devină înotătoare şi oficialii chinezi i-au oferit tot ce are nevoie pentru proteze şi cârje, fetiţa încă mai foloseşte mingea de baschet, din obişnuinţă şi pentru că „îi este mai uşor să se arunce în bazin”.
Ea se antrenează cel puţin patru ore pe zi în fiecare zi şi speră ca într-o zi să poată munci, ca să-şi întreţină familia din satul natal.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter