Care e cea mai mare durere a lui Ion Țiriac, când vorbește despre România. „Inima s-a mutat în buzunar”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Miercuri, 25 ianuarie 2023, 16:04

Fostul tenismen Ion Țiriac a vorbit deschis despre cum vede România în prezent, despre cum s-au schimbat lucrurile din țara noastră în ultima perioadă, dar și despre ce și-ar dori să vadă mai mult din partea românilor.

Într-un interviu pe care l-a acordat emisiunii „La Măruță”, omul de afaceri Ion Țiriac a subliniat că România este și a fost o țară superbă.

România, văzută prin ochii lui Ion Țiriac

„România a fost mereu superbă. Toată lumea acum latră si vorbește de o Românie de 32 de ani. Și inainte de cei 32 de ani, România a existat. Totul inainte de ’90 era senzational, școală adevarată. Veneau studenți africani la medicină, fară limită”, a spus Ion Țiriac în emisiunea de la PRO TV.

Citește și: Fotografie virală cu Ion Țiriac transformat în om al străzii pentru o cauză umanitară

Cel care a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros din anul 1970 spune că este îndurerat de faptul că în România nu mai există atât de mulți sportivi de performanță, așa cum au fost în trecut. Ion Țiriac menționează printre numele de succes ale țării si tinerele talente precum Simona Halep și David Popovici, însă spune că este, chiar și așa, prea puțin.

„Unde mă doare foarte mult e sportul. Au fost la masa lumii (n.r românii), dar au dispărut complet. Gena există de la Ilie Năstase, Gică Hagi, Nadia si până la Simona Halep si David Popovici, care e unic în România, dar nu avem suficient”, a adăugat fostul tenismen.

Ion Țiriac, nemulțumit de birocrația din România: „Mai bine te lipsești”

Fostul sportiv a spus, printre altele, că România lor are o problemă și în ceea ce privește aplicarea legilor. Omul de afaceri a vorbit și despre birocrația de la noi din țară și spune că este un lucru care complică extrem de mult orice situație.

„România e foarte complicată, pentru că legile le avem, dar aplicarea lor este o problemă mare. Făcând lucruri bune te lovești de ziduri birocratice, încât mai bine te lipsești”, a spus Țiriac.

Afaceristul și-a adus aminte și de vremurile de glorie ale sportului, atunci când România cucerea în întreaga lume medialie după medalie și trofeu după trofeu. Însuși el se numără printre cei care au reprezentat cu mândrie țara noastră în diverse competiții.

„România este țara care mi-a cântat imnul de vreo 400 de ori. Pentru noi ca să reprezinți țara era nu numai o mândire ci și ceva ieșit din comun. În ziua de azi, inima s-a mutat în buzunar”, este de părere fostul sportiv.

Averea lu Ion Țiriac, demnă de lista celor mai bogați oameni ai globului

Întrebat dacă ar fi să asocieze țara noastră cu o persoană, Ion Țiriac a spus că „în 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească să dea bani statului și apoi, statul să faca totul pentru populatie. De la autostrăzi, la trenuri.”, a încheiat Ion Țiriac.

Ion Țiriac este, de asemenea, unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii fiind cotat ca având o avere personală în jur de 1,1 miliarde dolari în martie 2007. În noiembrie 2007, revista Capital a estimat averea lui Ion Țiriac la 2,2-2,4 miliarde de dolari

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter