Jeff Bezos se retrage din funcția de CEO Amazon

De Adelina Duinea, pe

Jeff Bezos (57 de ani), fondatorul Amazon, a anunțat că, în trimestrul al III-lea al anului, se retrage din funcția de CEO Amazon, arată un comunicat emis marți, 2 februarie, de către companie. Bezos va fi înlocuit ca CEO de Andy Jassy, relatează CNN, citat de Digi 24.

Jeff Bezos se retrage din funcția de CEO Amazon

Bezos conduce Amazon de la fondarea companiei, mai exact din 1995. De-a lungul acestei perioade, firma s-a transformat dintr-un mic magazin online de cărți într-o companie globală în valoare de 1,7 trilioane de dolari și l-a transformat pe Bezos într-unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei.

Succesorul său, Andy Jassy, lucrează pentru Amazon din 1997 și conduce în prezent Amazon Web Services, o ramură a companiei. După ce va părăsi scaunul de CEO, Bezos va deveni președinte executiv al companiei.

„Această călătorie a început cu vreo 27 de ani în urmă”, a scris. „Amazon era doar o idee fără nume. La momentul acela, întrebarea care mi se adresa cel mai des era: «Ce este internetul?». Din fericire, n-am fost nevoit să explic ce este internetul un timp îndelungat.”

Bezos a descris timpul petrecut în calitate de CEO Amazon drept „semnificativ și distractiv”. „Am șansa de a lucra cu cei mai deștepți, talentați și ingenioși oameni. Când am trecut prin vremuri bune, ați fost modești.

Când am trecut prin vremuri grele, ați fost puternici și v-ați sprijinit. Am râs împreună. Este o bucurie să lucrez în această echipă. (…) Sunt încântat să fac această tranziție”, a mai spus.

„Milioane de clienți depind de serviciile noastre, viețile a mai mult de un milion de angajați depind de noi. Să fii CEO-ul Amazon este o responsabilitate mare  care ocupă foarte mult timp.

Când ai o astfel de responsabilitate e greu să te concentrezi pe altceva. Ca președinte executiv voi rămâne implicat în inițiativele Amazon și voi avea și timpul și energia pentru a mă concentra și pe alte proiecte și pasiuni”, a transmis Bezos într-o scrisoare către angajații Amazon.

„Niciodată n-am avut mai multă energie, nu este vorba despre o ieșire la pensie. Sunt foarte pasionat de impactul pe care aceste organizații îl pot avea”, a mai spus.

Foto: Profimediaimages.ro / Instagram

Citește și:

Lora, primele declarații despre copil: „Îmi doresc și fetiță și băiețel”

Shakira și Gerard Pique, aniversați în aceeași zi, la 10 ani diferență

Anca Serea a împlinit 40 de ani! Care sunt secretele de frumusețe ale prezentatoarei TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter