Documentarul „Pe cale – povestea devenirii lui Tibi Ușeriu”, nominalizat la Prix Europa

De Oana Savin, pe
Documentarul „Pe cale – povestea devenirii lui Tibi Ușeriu”, în regia Anei Preda, a fost nominalizat la Prix Europa, premiu lansat de Parlamentul European și Comisia Europeană.

Pentru premiul acordat în cadrul The European Broadcasting Festival de la Berlin, s-au înscris 590 de producții de la televiziuni precum BBC, ZDF, YLE, ORF și France Télévisions, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Nominalizate au fost doar 25 de producții, printre care și cel al Anei Preda, acesta fiind și singurul film românesc care a reușit să se impună.

„Pe cale – povestea devenirii lui Tibi Ușeriu” va rula la Berlin și Postdam între 14 și 19 octombrie.

Citește și: Loredana Groza, despre fiică și viața de cuplu: “Să ții familia unită e o muncă de echipă”

Câștigătorul premiului va fi desemnat la gala Prix Europa, în ultima zi de proiecții.

Această nominalizare implică intrarea automată a documentarului românesc în altă preselecție internațională, cea a festivalului FIPADOC, ce se va desfășura la Biarritz, în Franțe, între 22 și 27 ianuarie 2019.

Festivalul Prix Europa a fost lansat în 1987 și este unul dintre cele mai importante festivaluri paneuropene care militează pentru Europa şi diversitatea sa culturală.

Evenimentul este susţinut de o alianţă formată din 26 de organizaţii publice media europene.

Povestea lui Tibi Ușeriu

Documentarul „Pe Cale – despre voinţă şi schimbare” vorbeşte despre transformarea lui Tibi Uşeriu.

Acesta a fost un infractor condamnat pentru jaf armat și închis într-un penitenciar de maximă securitate din Germania. Însă, ajutat de familia sa, Tibi a devenit ultramaratonist de succes și activist social.

Citește și: Simona Halep, verdict crunt din partea medicilor. Sportiva are nevoie de operație

Povestea copilăriei sale, din păcate, este încă realitatea multor copii din România: violenţă în familie şi în afara ei, lipsă de educaţie şi de îndrumare reală din partea părinţilor şi a profesorilor.

Triplu câștigător al uneia dintre cele mai dure competiții din lume, ultramaratonul 6633 Arctic, în 2016, 2017 şi 2018, Tibi Ușeriu spune întodeauna un lucru care a inspirat pe mulți: „Când nu mai poți, mai poți un pas”.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter