Cele mai retrase plaje din România

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Luni, 20 septembrie 2021, 14:20

Pentru cei care s-au plictisit de aglomeraţie, poluare fonică şi de zarva de pe litoral, plajele liniştite de altădată nu au dispărut cu totul din peisajul românesc.
Dacă îţi doreşti o vacanţă ferită de tumultul vieţii de pe litoral, în care să îţi poţi savura în tihnă lectura pe şezlong, iată câteva plaje magice din România, care îţi stau întinse la picioare.

Plaja Corbu

(Re)Descoperită în ultimii ani de doritorii de plaje virgine, plaja din Corbu „riscă” să ia „formele fără fond” ale staţiunilor vecine ei, motiv pentru care este prima destinaţie de pe harta noastră ce trebuie vizitată grabnic.

Totuşi, plaja rămâne, cel puţin în acest sezon, o oază de linişte de pe litoral şi un loc feeric, de unde te vei întoarce cu adevărat relaxată.

Cum ajungi: Plaja este situată între staţiunile Mamaia, Năvodari (la sud) şi Delta Dunării (la nord), iar pentru a ancora aici ai nevoie de o maşină personală, în lipsa liniilor de transport în comun. Din Năvodari, dacă iei drumul spre nord, drumul de ţară lung de 2 – 3 kilometri te duce direct pe plaja din Corbu.

Vezi cum arată plaja Corbu din Năvodari.

Plaja din Vadu

Pentru cei care vor să exploreze mai adânc litoralul, poate alege plaja din Vadu, fără să schimbe direcţia de mers.
După plaja Corbu se ascunde cea de la Vadu, o plajă virgină, accesibilă doar celor cu spirit solitar.

Vei descoperi un loc cu totul superb, cu nisip fin, apă de un albastru incredibil şi plajă generos de lată, la fel ca cea din Mamaia.

Cum ajungi: Din Năvodari, se ţine drumul drept până în Capu Midia, care urcă apoi spre Corbu. La ieşire din sat, se face dreapta, iar drumul duce direct în satul Vadu. Din Năvodari se parcurg circa 20 kilometri până la Vadu.

Vezi și: Plaja Vadu, un colț de paradis care trebuie protejat

Gura Portiţei

Un mic paradis pe pământul Deltei Dunării, Gura Portiţei nici nu avea cum să fie trecută cu vederea, chiar dacă este doar o mică şi îngustă fâşie de nisip. Cunsocută deja micilor exploratori ai Deltei, plaja dintre Marea Neagră şi lacul Goloviţa este una dintre cele mai frumoase locuri de pe litoral pe care le avem.

Cum ajungi: Accesul aici este mai dificil şi cam scump, dar merită să vezi un aşa loc minunat. După aproximativ 300 de kilometri până în Tulcea, din porturile Jurilovca sau Sfântu Gheorghe, se ia calea navigabilă – cu vaporaşul sau navele rapide -, iar în câteva ore ajungi pe plajă.

Plaja Agigea

Rezervaţia de dune de nisip de la Agigea este o altă plajă frumoasă şi liniştită unde te poţi bucura de bronzul de septembrie.
Plaja sălbatică de la Agigea este o bucată de nisip întinsă şi ascunsă sub podul ce duce în portul Agigea Sud.
Este un loc discret pentru plajă, cu beach bar şi nisip pietros, unde te vei bucura în voie de frumuseţea peisajului de vis pe care îl vei descoperi aici.

Cum ajungi: Plaja se află la doar 10 kilometri de Constanţa, dacă urmezi drumul european E87, iar din Eforie Nord faci circa un sfert de oră de mers pe jos pe ţărmul mării spre portul Agigea Sud.

Citește și: Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

Descoperă şi celelalte plaje virgine de pe litoralul românesc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter