Pinguinii D-lui Popper / Mr. Popper’s Penguins

De Unica.ro, pe

Crescut în Brooklyn, New York, tânărul Tommy Popper abia aşteaptă momentul când, ridicat pe vârfuri, poate ajunge la radioul din dormitor ca să vorbească cu tatăl său călător prin lume.
Câţiva ani mai târziu, îl vedem pe Tommy, care este acum dl Popper (Jim Carrey) şi care a devenit un agent imobiliar de succes din Manhattan.

Despărţit amiabil de soţia sa, Amanda (Carla Gugino), cu doi copii (Madeline Carroll şi Maxwell Perry Cotton), pe care îi vede, alternativ, în weekend, dl Popper duce o viaţă de lux în apartamentul său ultra-modern de pe Park Avenue şi urmează să devină partener la firma prestigioasă de imobiliare unde lucrează.

Asta, până în dimineaţa în care un ultim cadou de la răposatul său tată, un suvenir din Antarctica, soseşte într-o ladă în faţa uşii sale.

Într-o cutie de lemn, cuibărit între multe cuburi de gheaţă, se află un pinguin de 60 cm, cu picioare portocalii. Nu ste un pinguin de jucărie, nici unul împăiat de taxidermist, cum presupune prima dată Popper, ci unul viu care aleargă pe podelele lui Popper şi scoate sunete ascuţite.

Nerăbdător să scape de această creatură sălbatică, Popper contactează toate agenţiile municipale posibile, însă nimeni nu este dispus să ia pinguinul. Sună în Antarctica încercând să trimită pasărea înapoi dar va primi, în schimb alţi 5 pinguini la uşa sa.

Pinguinii D-lui Popper / Mr. Popper's Penguins

Pe parcurs ce ajunge să-i cunoască şi să se ataşeze tot mai mult de colegii săi de cameră înaripaţi, viaţa lui Popper se destramă rapid: apartamentul său dichisit din New York se transformă într-un tărâm înzăpezit, contractul pentru care a muncit din greu e deraiat şi aproape că ajunge la închisoare. Dar datorită noilor sale sarcini, Popper ajunge să cunoască importanţa familiei din punct de vedere uman şi nu numai.

Pinguinii D-lui Popper / Mr. Popper's Penguins

Filmul Pinguinii D-lui Popper / Mr. Popper’s Penguins este bazat pe o nuvelă, publicată iniţial în 1938, scrisă de echipa soţ-soţie Richard şi Florence Atwater. Cartea spune povestea foarte amuzantă, şi totuşi emoţionantă, a unui zugrav modest dintr-un oraş mic şi a familiei sale care moşteneşte 12 pinguini.

Premiat cu Newbery Medal în 1939, „Pinguinii d-lui Popper” a devenit o carte clasică de-a lungul generaţiilor şi a fost pe toate rafturile şcolilor elementare până în ziua de azi.

În regia lui Mark Waters şi avându-i în distribuţie pe: Jim Carrey, Carla Cugino şi Angela Lansbury, comedia de familie Pinguinii D-lui Popper / Mr. Popper’s Penguins va putea fi vizionată începând de vineri, 24 iunie, la CinemaPRO şi Hollywood Multiplex.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter