Pianistul fără mâini : Cum poţi să laşi o lume întreagă fără cuvinte

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 12:07

Când Liu Wei a ajuns pe scena show-ului Chinezii au talent (China’s Got Talent), sala întreagă şi-a ţinut respiraţia. Iata de ce
Tânărul şi-a pierdut ambele mâini la vârsta de zece ani, în urma unui accident în care s-a electrocutat când se juca leapşa.
A stat 45 de zile la terapie intensivă şi puţini îi dădeau vreo şansă de scăpare, dar micuţul născut în Beijing a avut zile şi ambiţie.
Când s-a trezit şi a aflat că şi-a pierdut pentru totdeauna mâinile, Liu Wei şi-a întrebat mama cum va mânca. Femeia i-a spus că trebuie să înveţe săs e descurce singur, pentru că părinţii nu trăiesc pentru totdeauna şi el trebuie să fie independet.
Deşi părinţii lui ar fi fost mulţumiţi să-l ştie sănătos şi fericit, Liu Wei a vrut să le demonstreze că poate mai mult. Aşa că s-a apucat să înveţe să cânte la pian…cu picioarele.
Citeste si Şocant: Poveşti incredibile cu oameni fără mâini sau picioare
Deşi i-a fost greu să cânte la pian cu degetele de la picioare, tânărul chinez nu a renunţat şi a ajuns chiar să câştige respectivul sezon al show-ului got talent, în octombrie 2010.
Visul lui este să devină producător de muzică, unul cunoscut, care să încânte milioane de oameni cu albumele lui.
Pe lângă premiul de la Chinezii au talent, tânărul a fost invitat să cânte în Las Vegas timpd e trei luni, alături de o celebră cântăreaţă taiwaneză. În plus, el a primit un contract cu o mare casă de discuri internaţională şi a avut o serie de concerte în Hong Kong, Paris, Viena şi Taipei.
În 2010, Liu Wei a intrat în Cartea Recordurilor după ce a tastat 251 de litere în ordine alfabetică, cu picioarele în doar 1 minut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter