Paranormal! Fringe de România: Top 4 locuri din România cu mesaje misterioase în piatră

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 18 noiembrie 2021, 10:31

Ţara noastră ascunde multe locuri misterioase, urme ale unor culturi şi civilizaţii pierdute sau chiar mesaje ascunse lăsate urmaşlor. Iată 4 locuri din România cu mesaje misterioase scrise în piatră, despre care se spune că ar fi fost scrise de extratereştri. Tu ai încercat să le descifrezi înţelesul ascuns?

Megaliţii din Munţii Călimani

La poalele munţilor Călimani, în satul Gura Haitii, un localnic a descoperit în anul 1987 nişte pietre cu inscripţii ciudate, într-o limbă necunoscută.
Oamenii de ştiinţă le-au numit megaliţii din Călimani şi au datat scrierile ca fiind din perioada anilor 4.000 -3.001 înainte de Hristos.
Unele dintre aceste scrieri conţin şi imagini care pot fi nişte OZN-uri sau mai mulţi sori pe cer. Ciudat, nu-i aşa?
Citeşte şi Paranormal! Fringe de România: Porţi spre altă lume în munţi

Tăbliţele misterioase din Gura Luncii

Un grup de arheologi români a descoperit în 1961 la Tărtăria, lângă Alba Iulia nişte tablete din lut nears, alături de trupul unui bărbat care se pare că fusese şaman sau vrăjitor.
Tăbliţele erau parte a unui şirag de bijuterii din piatră inscripţionată cu semne cuneiforme, ca un fel de rune (pietre cu inscripţii magice folosite de anumite civilizaţii străvechi în ceremonii şi vrăji).
Şocul cercetătorilor a venit atunci când au datat cu carbon radioactiv plăcuţele din lut. Tăbliţele cu inscripţii misterioase nu erau din anul 2.700 î.Hr, ci de mult mai demult, din anul 5.500 î.Hr.
Astfel, tăbliţele din Alba Iulia ar fi cele mai vechi scrieri din lume, înainte de cele sumeriene sau scrierea minoică din Creta.
Citeşte şi Paranormal! Fringe de România: Top locuri bântuite de fantome în Bucureşti
Citeşte mai departe, despre locuri misterioase din România unde se găsesc scrieri ciudate, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter