Oscar 2012: un record, dar nicio surpriză

De Erika Chivu, pe

Gala Oscar 2012 nu a avut surprize, însă l-a ajutat pe Christopher Plummer să stabilească un nou record, iar lui Meryl Streep i-a adus al treilea Oscar din carieră.
Gala Oscar cu numărul 84 a fost destul de previzibilă: „The Artist”, Jean Dujardin, Meryl Streep, Christopher Plummer şi Octavia Spencer au fost câştigătorii serii.

Meryl Streep, al treilea Oscar

Deloc surprinzător, Meryl Streep a primit aseară Oscarul pentru cea mai bună actriţă datorită filmului “The Iron Lady”. Pe scena premiilor Oscar, actriţa a mulţumit prietenilor ei, spunând că prietenii pe care şi i-a făcut de-a lungul carierei sunt mai importanţi decât premiile.
Rolul lui Margaret Thatcher i-a adus actriţei Meryl Streep al treilea Oscar din carieră. Prima statuetă a primit-o în 1979, pentru rolul secundar din “Kramer vs Kramer”, iar a doua a venit în 1982 pentru rol principal, în “Sophie’s Choice”. De altfel, Meryl este ce amai nominalizată actriţă, ea având la activ 17 nominalizări la Oscar şi 26 la Globurile de Aur.
Jean Dujardin, Oscar pentru două cuvinte
Pentru rol principal masculin, Oscarul i-a revenit lui Jean Dujardin, singurul actor din istorie care a primit un asemenea premiu după ce a rostit doar două cuvinte de-a lungul filmului.
Deşi a jucat într-un film mut, Jean le-a “suflat” Oscarul mult mai faimoşilor George Clooney şi Brad Pitt. Cu statueta în mână, actorul nu l-a uitat pe Uggie, căţelul alături de care apare în film. Prezent şi el la gală, Uggie a purtat o zgardă Chopard din aur şi piele. În total, “The Artist” a luat cinci Oscaruri, din 10 nominalizări, inclusiv premiul pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie.
Christopher Plummer, cel mai bătrân câştigător din istoria Oscar
Oscarul pentru rolul secundar masculin i-a revenit lui Christopher Plummer, pentru “Begginers”. Astfel, la 82 de ani, Plummer devine cel mai în vârstă actor premiat de Academia Amerciană de Film.
Actriţa premiată pentru rol secundar, Octavia Spencer, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii, în timp ce întreaga sală, în frunte cu nume mari precum Angelina Jolie, Brad şi George Clooney, o aplauda în picioare.
Această gală nu a fost cu noroc pentru Gary Oldman, care a fost nominalizat pentru prima dată în cei 30 de ani de carieră. Rolul din “Tinker Tailor Soldier Spy” nu i-a adus însă premiul pentru cel mai bun actor.
Vezi aici lista completă a câştigătorilor de la Oscar 2012!
Foto: Northphoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter