Oscar 2012: Filmele cu cele mai bune efecte speciale

De Nicoleta Galeteanu, pe

„X-Men”, „Misiune Imposibilă” sau „Harry Potter” ar putea câştiga Oscarul în acest an, fiind nominalizate la categoria „cele mai bune efecte speciale”.
Cele din urmă producţii din celebrelor francize, realizate cu precădere în format 3-D i-au impresionat atât pe cinefili, cât şi pe criticii străini.

Pe lista scurtă a propunerilor pentru nominalizările la premiul Oscar se află cele mai mari blockbustere ale anului trecut, chiar dacă unele dintre acestea nu ajuns încă în cinematografele din România.

Astfel, „Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol”, „X-Men: Cei dintâi„, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2” sunt propuse pe lista nominalizărilor la Oscar, alături de „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” – cel mai vizionat film din cinematografe româneşti în 2011, „Transformers 3” şi „Planeta Maimuţelor: Invazia/ Rise of the Planet of the Apes”, cu James Franco şi Tom Felton.

De asemenea, şi „Căpitanul America: Primul Răzbunător”, în care joacă Chris Evans, şi pe care l-am văzut în vara anului trecut ar putea avea şanse la un trofeu Oscar, dacă ar trece de faza propunerilor.

„Pumni de oţel/ Real Steel”, cu Hugh Jackman, se află printre peliculele cu cele mai impresionante efecte speciale, dar la fel şi drama emoţionantă cu Brad Pitt, „Pomul vieţii/ The Tree of Life”, a fost propusă la aceast categorie.

„Hugo”, menţionat printre cele mai bune filme ale anului 2011, este cel mai nou film al regizorului Martin Scorsese. Pelicula urmează să o vedem în cinematografe în aprilie 2012, conţine la rândul său efecte speciale care i-au impresionat pe amatori.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 24 ianuarie, iar ceremonia va avea loc la Kodak Theatre din Los Angeles, pe 26 februarie.
Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter