Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 12:34

Un sejur la plajă nu trebuie să te ţină toată ziua în şezlong. Poţi alege o destinaţie care propune turiştilor o siesta la plaja şi un tur cultural prin oraş.
Proximitatea plajei, alternativele de distracţie numeroase şi obiectivele turistice, le poţi găsi pe toate în oraşele arhitecturale din Europa care îţi pun plaja la picioare.

Nice, Franţa

Nu mai puţin de 35 de plaje elegante – unele publice, altele private – se întind de-a lungul litoralului de promenadă al oraşului Nice.

Între Quai de Rauba Capeu – faleza de curbură a malului mării – şi aeroport, te poţi plimba şi face plajă oriunde pofteşti de-a lungul falezelor sale faimoase cum sunt Promenade des Anglais sau La Baie des Anges.

De asemenea, Promenade des Arts este un alt bulevard care îţi pune la dispoziţie un circuit turistic cultural şi un sejur exotic pe nisipul auriu al Franţei.
Promenade des Arts se întinde între Muzeul de Artă şi Teatrul Naţional din Nisa.
Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Franta!
  • Marsilia, Franţa

    Cel mai mare oraş – port francez, Marsilia îţi pune la dispoziţie un litoral splendid ce numără 50 de plaje, una mai primitoare ca alta.

    Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

    Barcelona, Spania

    Cu atracţii arhitecturale fascinante, istorice şi moderne, metropola iberică îşi ademeneşte turiştii cu cea mai trepidantă distracţie de noapte pe cele opt plaje cu nisip alb, la malul Meditaranei.

    După un tur cu autocarul turistic prin oraş, te poţi opri în portul Roda de Bara, de unde o poţi lua la pas pe plajă, în căutarea unui loc unde să aşezi prosopul. De asemenea, şi metroul te duce până aproape de malul mării, dacă nu preferi să închiriezi o bicicletă.

    Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă

    Valencia, Spania

    La doar o aruncătură de băţ de Barcelona se află Valencia, o altă oază perfectă de linişte şi relaxare la soare.

    O scurtă călătorie cu taxiul te aduce chiar la marginea falezei unde să te descalţi de papuci. La prânz nu uita să guşti paella delicioasă care se găseşte la toate tavernele de pe plajă, iar spre seară afundă-te în furnicarul din oraş, când traseul turistic va fi o încântare pe vreme răcoroasă.

    Foto: 8 oraşe din Europa în care poţi să faci plajă
    Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

    Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
    Abonează-te la newsletter