O tânără a vrut să angajeze ca make-up artist, dar a fost păcălită să se mărite

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 30 august 2018, 09:47
O tânără de 21 de ani din Hong Kong a visat să înceapă o carieră în industria frumuseții, dar a fost păcălită să se mărite cu un chinez străin. 

Femeia a văzut pe o rețea de socializare anunțul pentru un job de make-up artist, cu salariu motivant și fără să fie necesară experiența în domeniu, motiv pentru care a aplicat. Ea a fost ulterior convinsă de companie să fie instruită pentru poziția de organizator de nunți, conform BBC.

Tânăra, care a dorit să rămână sub anonimat, a primit o săptămână de pregătire gratuită în Hong Kong și i s-a spus că trebuie să participe la o nuntă simulată în provincia chineză Fujian, în rolul miresei, pentru a finaliza cursul. I se promisese că documentul va fi anulat imediat după eveniment.

În timpul ceremoniei ce a avut loc într-un centru guvernamental local, ea și bărbatul chinez, de aproximativ aceeași vârstă, au semnat un act de căsătorie și au devenit în mod legal soț și soție, fără ca ea să știe.

Nunțile simulate, o nouă formă de înșelăciune în Hong Kong

Tânără și-a dat seama de înșelătorie după ce s-a întors în Hong Kong. Ea a apelat la ajutorul autorităților pentru a anula căsătoria, dar cum aceștia nu au preluat cazul imediat, s-a adresat Federației Sindicatelor din Hong Kong. Ea a rămas în continuare măritată, dar poate intenta oricând divorț.

“Este o nouă formă de înșelăciune. Problema cu care se confruntă nu este căsătoria în sine, ci daunele psihologice provocate”, a declarat Tong Kamgyiu, director al Comitetului.

Poliția se confruntă anual cu peste 1000 de astfel cazuri. Rezidenții chinezi apelează la astfel de trucuri pentru că doar căsătoriți cu o persoană din Hong Kong pot aplica pentru viza care le permite să locuiască în teritoriul autonom.

Citește și: 

O nouă stațiune de lux pe litoralul românesc. Unde va fi situată

9 super comedii din 2018 pe care trebuie să le vezi

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter