O româncă a creat o rochie din frunze de stejar, tei și crizanteme

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 09 iunie 2021, 15:13
O româncă a creat o rochie din frunze de stejar și tei, împodobită cu crizanteme, ce costă peste 5.000 de euro. Mai mult, rochia poate fi purtată doar șase luni.

Raluca Constantin are 30 de ani și este din Brăila. Ea nu este la prima realizare inedită întrucât, în trecut, a mai confecționat rochii din petale de trandafir și din cetină de brad, potrivit Mediafax.

Tânăra creatoare de modă susține că a moștenit pasiunea pentru croitorie de la părinții săi care aveau un atelier.

Rochia a fost creată în 24 de ore, din peste 1.000 de frunze ce au fost lipite cu un pistol special.

Rochița ar fi trebuit să fie gata anul trecut, dar nu am avut timp la dispoziție. Îmi place foarte mult să creez. Eu nu cos, doar croiesc şi dacă aş avea mult timp la dispoziţie, aş crea încontinuu. Pentru această rochie am folosit, cred, peste 1.000 de frunze de stejar şi tei. Am lipit frunzele de stejar şi tei cu un pistol special. Frunzele de tei sunt puse la presat, nu sunt tratate, sunt naturale”, a declarat Raluca Constantin.

Floricelele sunt crizanteme naturale. A fost foarte multă muncă, multă migală, am lucrat la ea 24 de ore, totul a fost manual”, a explicat tânăra.

Potrivit Ralucăi, această rochie ar costa între 5.000 și 7.000 de euro și poate fi purtată cel mult șase luni.

Rochia poate fi purtată. Nu există niciun risc ca aceste frunze să se dezlipească în timpul purtării. Această rochie va ține cam șase luni. Dacă ar fi să o vând, prețul ei ar fi undeva între 5.000 și 7.000 de euro”, a precizat brăileanca.

Inedita creație nu este prima de acest gen. Raluca Constantin a mai reușit să creeze, în trecut, o rochie din petale de trandafiri, dintr-un buchet primit în dar de la soțul ei.

Totodată, în 2016, românca a confecționat o rochie din cetină de brad pentru care a folosit 13 crengi de brad, pe o structură din plasă și sârmă.

Citește și: Ce este neuroarhitectura și cum ne afectează la nivel senzorial şi psihologic

Citește și: Mihail lansează „Dorul mă ia”, o piesă despre dragostea de viață

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter