Numele câștigătorului „Chefi la cuțite”, sezonul 10, anunțat înainte de finală. Surpriză mare, cine a plecat acasă cu trofeul?

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Luni, 21 noiembrie 2022, 10:55

Cel de-al zecelea sezon al showului culinar de la Antena 1, „Chefi la cuțite”, este aproape de sfârșit. Finala competiției din al cărui juriu fac parte Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu urmează să fie difuzată pe 1 decembrie. Cu toate acestea, numele celui care va ridica trofeul a fost deja anunțat.

Programul de Ziua Națională va aduce la Antena 1 marea finală a showului „Chefi la Cuțite”. De-a lungul tuturor edițiilor, concurenți de toate vârstele, indiferent că sunt bucătari la bază sau că doar au o pasiune pentru gastronomie, s-au întrecut pentru a ajunge la inima celor trei chefi.

Numele câștigătorului „Chefi la Cuțite”, sezonul 10

În cursa pentru marea finală au rămas cei mai buni, însă unul singur va fi declarat câștigător. Iar numele acestuia a început să fie deja vehiculat pe internet. Astfel, conform unei postări pe Instagram, pagina Viperele Vesele anunță că cel de-al zecelea sezon va fi câștigat de Florica Boboi, concurenta din echipa lui Chef Sorin Bontea.

Florica Boboi este originară din Țara Oașului. Este bucătar și organizator de evenimente la Paris, acolo unde și locuiește de opt ani, împreună cu soțul ei, alături de care este împreună de 21 de ani. Cei doi au împreună trei copii de 6 luni, 12 ani și 18 ani „Anii de căsătorie sunt o adevărată realizare în viață. Casele, mașinile trec și vin, dar anii de căsnicie sunt cei mai importanți”, spunea ea în prima ei apariție la emisiunea culinară.

Concurenta avea încredere în sine, atunci când a pășit în bucătăria „Chefi la Cuțite” si spunea la vremea respectivă că și-ar dori să poată câștiga sezonul cu numărul 10. „Să câștig deja e un cuvânt mare, nu știu dacă aș putea ajunge până acolo, dar vreau să încerc. Încercarea moarte nu are! Eu sunt născută pe 10 decembrie și 10…sezonul 10 și mă gândesc că e numărul norocos. Aici trebuie să fiu eu”, spunea Florica.

Numele câștigătorului „Chefi la cuțite”, sezonul 10, anunțat înainte de finală. Surpriză mare, cine a plecat acasă cu trofeul?
Florica Boboi, concurent „Chefi la Cuțite”

Florica Boboi a impresionat juriul cu un risotto cu fructe de mare

Concurenta a povestit că a plecat prima dată la Viena, în anul 2002. Acolo a lucrat inițial în agricultură, într-o seră aproximativ trei ani. „Lucram câte 20 de ore pe zi, ca să facem banii de chirie, de mâncare”, povestea Florica. Ulterior, împreună cu soțul ei a plecat în Italia, unde a lucrat ca îngrijitor la curățenie. Mai târziu, patronii la care lucrau și-au deschis un restaurant.

Pentru că bucătarii o rugau să o ajute la treburile din bucătărie, Florica a ajuns să prindă drag de ceea ce înseamnă gastronomia. „Făcând curățenie acolo, spălând vase, bucătarii m-au pus să mai fac una, alta. și am furat din meserie câte un pic, câte un pic. Am zis „de ce ei pot și eu nu?”.”

A descoperit atunci că acest lucru este ceea ce crede că i se potrivește cel mai bine. A urmat apoi câteva cursuri la Torino. A reușit în cele din urmă să îi ia locul unui bucătar de la restaurantul unde lucra ca îngrijitoare. După o vreme s-a decis împreună cu soțul ei să plece în Franța. Deși s-a opus în primă fază, bărbatul a fost convins să o însoțească la Paris.

Sacrificiile făcute de Florica Boboi pentru pasiunea de a găti

„Era săracul așa de necăjit. Am zis dacă nu îi place. Și-a dat demisia de la muncă de aici, cu doi copii cene facem? Greu să trăiești”

Ajunsă în Franța a lucrat tot ca îngrijitoare, asta pentru că nu cunoștea limba franceză. Cu toate acestea, simțea că o atrage bucătăria, dar soțul ei își dorea ca ea să nu mai lucreze în vreun restaurant „Te angajezi și tu undeva ca o persoană normală, să vii acasă sâmbăta și duminica”

În cele din urmă, Florica a decis să facă marea schimbare. „Nu am mai putut să stau la curățenie. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici? M-am dus și am lucrat în restaurante italienești, apoi m-au trimis în restaurante franceze. Prima dată nu știam decât „Oui” și „Non”. Șeful mă întreba și eu „Oui, oui”, la mine totul era „Oui”.

Concurenta de la Chefi la Cuțite recunoaște că nu a fost deloc ușor. Ea mărturisește că timp de doi ani nu și-a petrecut niciun weekend cu familia, pentru că a lucra în bucătărie a implicat mai multe sacrificii.

Finala celui de-al zecelea sezon „Chefi la cuțite” va fi difuzată la Antena 1, pe 1 decembrie, într-un program special dedicat Zileni Naționale.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter