„1899”, serialul care face vâlvă pe Netflix. Povestea misterioasă a unui vas cu migranți care traversează „Oceanul Morții”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 noiembrie 2022, 15:57

Netflix a lansat un nou serial sub semnătura creatorilor celebrului „Dark”. „1899” este noua producție plină de mister care a atras atenția întregii lumi la câteva ore de la lansare.

Jantje Friese și Baran bo Odar nu sunt nume cunoscute, dar sunt, fără îndoială, două dintre cele mai influente figuri ale platformelor de streaming. Serialul lor SF „Dark” a fost primul original în limba germană, ap[rut pe Netflix și s-a dovedit un succes în rândul publicului și al criticilor de pe tot globul, deschizând calea pentru Squid Game, Lupin, sau All Of Us Are Dead.

O lume plină de mister în noul serial de pe Netflix

La doi ani. echipa Dark se întoarce. Noul lor serial, „1899”, este un alt puzzle horror-mister, cu aspect SF. În acest caz, decorul este o mare navă cu aburi care traversează Atlanticul, unde clasa împiedică diferitele segmente ale pasagerilor să interacționeze. 1899 este plasat cu 13 ani înainte ca Titanicul să se lovească de un aisberg, dar paralelele sunt clare, cu săli de mașini zgomotoase și un ocean supranatural nemișcat pe care personajele îl descriu ca oceanul pe care „simți moartea”.

Nava în sine poartă numele sinistru „Cerberus”, după câinele monstruos cu multe capete despre care se spunea că îl păzește pe Hades. Pentru a face lucrurile și mai de rău augur, cu patru luni mai devreme, o navă din aceeași călătorie a dispărut fără urmă.

Acea navă, Prometheus (numit la fel de sinistru după Titanul condamnat să-și petreacă veșnicia cu ficatul devorat de un vultur), emite un semnal de primejdie care este detectat de Cerberus la mijlocul călătoriei și, după o scurtă dezbatere, se decide că nava cu migraní și nava Prometheus ar trebui să se întâlnească în sfârșit, scrie The Guardian.

Ce de întâmplă în „1899”, serialul care face vâlvă pe Netflix

La bordul lui Cerberus se află oameni din întreaga lume, iar serialul este jucat în franceză, engleză, cantoneză, poloneză, portugheză, spaniolă, daneză și germană. În centrul mulțimii se află Maura Franklin (Emily Beecham), un medic cu un trecut misterios, în timp ce busola morală este oferită de Ramiro (José Pimentão), un preot spaniol care fuge și el dintr-un trecut misterios.

Nava în sine este condusă de Eyk Larsen (Andreas Pietschmann), care este bântuit de unele lucruri din trecutul său. Fiecare actor are o prezență naturală pe ecran, în special Yann Gael în rolul fostului soldat Jerome. Dar ansamblul se luptă pentru a nu fi suficient de distinct unul de celălalt, emoțiile fiecărui actor mergând pe o gamă restrânsă de confuzie și/sau furie.

"1899", serialul care face vâlvă pe Netflix. Povestea misterioasă a unui vas cu migranți care traversează "Oceanul Morții"
Scenă din timpul serialului

În șase din cele opt episoade ale serialului „1899” există călătorii prin timp și spațiu, portaluri secrete, copii înfiorătoare și ușoară tentă de politică pro-imigrație, dar ritmul este în cele din urmă mai confuz decât a unui serial SF. Episoadele variază de la languide la istovitoare, târându-se spre următorul punct al complotului cu un nivel de reținere adesea chinuitor.

Acest lucru devine ușor comic până la jumătatea drumului, unde există pauze atât de lungi între dialogul spartan încât pot la fel de bine să acopere numărul de minute pe care episodul îl poate atinge ca durată maximă pe Netflix.

Sursă foto: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter