NASA va transmite live aterizarea unui dispozitiv spațial pe Marte

De Oana Dinu, pe
Aterizarea sondei InSight pe Marte va fi transmisă live de NASA. Dispozitivul spațial va ajunge la destinație pentru a analiza structura internă și activitatea seismică a plantei. Dacă totul merge bine, pe Planeta Roșie ar putea ajunge în viitor un echipaj uman.

InSight, dispozitivul spațial trimis de NASA pe Marte a călătorit în spaţiu aproape șapte luni şi a parcurs o distanță de 480 de milioane de kilometri. Acesta a costat 993 de milioane de dolari, cântărește 360 de kilograme și are o înălțime de aproape 5,5 metri după deschiderea panourilor solare, conform Libertatea.ro.

Misiunea se va desfășura la 160 de milioane de kilometri de Terra, iar aterizarea, ce va avea loc în jurul orei 21.00 și va dura aproximativ șapte minute, va putea fi urmărită live pe site-ul NASA și pe paginile sale de socializare.

InSight călătorește cu aproape 20.000 de km la oră, dar viteza va fi redusă la opt kilometri atunci când sonda va trebui să atingă suprața planetei.


Dacă lucrurile vor merge conform planurilor și dispozitivul spațial poate explora Planeta Roșie, acesta este pregătit cu un seismometru compus din șase dispozitive ce vor putea înregistra activitatea seismică și un instrument de foraj ce va culege informații despre temperaturile din subteran.

Această experiență nu doar va da cercetătorilor informații despre formarea planetei, dar îi va ajuta să pregătească o viitoare misiune cu un echipaj uman.

Ultima oară când un dispozitiv NASA a coborât pe planeta Marte a fost în 2012, când roverul Curiosity a fost trimis să culeagă informațiile despre roci și posibilele forme de viață.

Citește și: 

Țara în care oamenii merg din propria inițiativă la închisoare 

Creierul uman funcționează și după moarte. Ce putem auzi după ce inima s-a oprit 

Sursă foto:shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter