NASA a făcut o descoperire istorică pe Marte. Ce semne de viață s-au găsit

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 25 ianuarie 2022, 16:52
NASA a făcut o descoperire istorică pe Marte. Ce semne de viață s-au găsit cu ajutorul roverului Curiosity. 

Cercetătorii de la NASA au anunțat că au făcut o descoperire istorică pe planeta Marte. Datele înregistrate de roverul Curiosity arată că pe Planeta Roșie există molecule complementare care conțin carbon și oxigen, care reprezintă elementele de bază ale vieții.

Moleculele organice au fost găsite în rocile marțiene din Craterul Gale, într-o zonă unde se presupune că ar fi existat un lac de acum 3 miliarde de ani, iar molecule de metan în atmosferă, conform site-ului oficial NASA. Descoperirile sunt cele mai puternice dovezi ale faptului că lacurile erau bogate în compuși pe bază de carbon esențiali pentru apariția vieții.

“Ele sugerează o epocă timpurie de pe Marte, când apa era prezentă şi existenţa unor forme primitive de viaţă era posibilă”, a declarat Christopher Webster, specialist în ştiinţe atmosferice la Jet Propulsion Laboratory, un centru operat de NASA în California, conform știrileprotv.

Totuși, problema vieții marțiene rămâne o dilemă, dat fiind faptul că, deși aceste elemente sunt asociate cu viața, specialiștii de la NASA spun că aceste molecule pot fi create și non-biologic și nu sunt neapărat indicatori ai vieții.

Cercetătorii americani vor continua căutările, în speranța că vor găsi compuși organici mai bine conservați, care să le permită să verifice şi semnăturile chimice lăsate în sol de eventuale forme de viaţă.

Citește și: 

O femeie a murit după ce a mâncat o rodie. Ce conținea fructul

Pungile din plastic subțire vor fi interzise în România. Ce spune legea

Sursă foto: site NASA

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter