Mesajul unui profesor pentru părinții copiilor obraznici

De Amelia Matei, pe
Jonas Harisson este profesor de 16 ani, dar în ultimii cinci ani a observat că elevii lui se comportă din ce în ce mai urât. A încercat tot felul de metode de menținere a disciplinei – de la susținerea, la pedepsirea copiilor. Însă fără niciun rezultat!

Citește și – Colegii de clasă au început să râdă când băiețelul evreu a spus că există 6 anotimpuri. Explicația lui este impresionantă

Într-un final, profesorul Harrison a înțeles că această problemă poate fi rezolvată numai de acasă. El a scris, prin intermediul unei rețele de socializare, un mesaj pentru toți părinții elevilor săi, care s-a viralizat instant. Ce le-a transmis profesorul:

„Lucrez cu copiii de 16 ani și am observat că le este din ce în ce mai greu să facă aceste trei lucruri:

Numărul 1: Copiilor nu le este ușor în momentele în care se plictisesc… Ei au nevoie ca în jurul lor să se întâmple ceva mereu. Vă rog frumos, încetați să vă răsfățați copiii. Nu va exista niciun pericol, dacă ei se vor plictisi din când în când.

Numărul 2: Am cunoscut mulți părinți, care se mândresc cu faptul că micuții lor au învățat să numere și să citească înainte de a merge la școală. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar ei oricum vor învăța rapid aceste lucruri în timpul lecțiilor. Mai bine, în schimbul unor astfel de ocupații, învățați-i din copilărie cum trebuie să se joace, cum să fie buni prieteni și cum să împartă lucrurile cu ceilalți”.

Numărul 3: În al treilea rând, copiilor le este greu să-și exprime recunoștința, atât față de alți copii, cât și față de adulți. Din păcate, în loc de mulțumiri, de la copiii contemporani vei auzi mai frecvent fraze precum: <> sau <>. Ce s-a întâmplat cu <>? Unde a dispărut acest cuvânt?

Eu încă nu am copii. Dar când îi voi avea, o să îi învăț în primul rând să se joace cu alții, să fie buni prieteni, să-și exprime recunoștința și să nu le fie frică de momentele plictisitoare. După ce vor cunoaște aceste lucruri, îi voi învăța să numere și să citească…”.

Citește și – Lecția celor două mere roșii

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter