Mesajul Anei Maria Popescu, după ce a câștigat cu echipa aur la Rio 2016

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2016, 12:21
Echipa feminină de spadă a României a câștigat aseară aurul la Olimpiada de la Rio, după ce a învins naționala Chinei, cu scorul de 44 la 38.

Fetele noastre – Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu – au reușit astfel să obțină și prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice 2016, după ce au învins pe rând naționalele SUA, Rusia și, în finală, China.

Foto sus – fetele din echipa de spadă, la plecarea spre Rio

Odată cu câștigarea titlului olimpic, Ana Maria Popescu a publicat pe contul ei de Facebook un mesaj emoționant pentru toți cei care au susținut și au crezut în echipa noastră de spadă.

Somnul este un lux si inainte, si dupa competitie! Dupa cate emotii am trait azi, ar fi trebuit sa fiu in al treilea vis la ora acesta… Apropo, buna dimineata celor de acasa! Zi usoara si frumoasa!

Si acum o sa va spun ceva ce nu ar trebui spus, ceva ce (probabil) ar trebui sa ramana «inside» si doar sportivii sa stie… Cum se simte viata inainte de JO, dupa ce ai ratat finala individuala si ce surprize te asteapta dupa!

O sa incep cu inceputul si acesta va fi un post fooooarte lung… (sa nu ziceti ca nu v-am avertizat). Am plecat la drum la final de 2012 cu un sac greu in spate, putem sa-l numim Londra. M-am trezit intr-o echipa noua, cu un nou antrenor si cu toate «sigurantele sarite». Au fost zile cand mergeam la sala ca sa le ajut pe fete… Habar nu aveam ce mai caut si care mai e rostul meu. Cu toate acestea, am avut un an 2013 de exceptie atat individual, cat si in proba pe echipe. Un tupeu fantastic sa credem la fiecare competitie pe echipe ca locul nostru este in primele 4 din clasament. Eram doar eu si Simona Pop, mezina de astazi, in acea echipa.

In 2014, am pornit la fel de hotarate si culmea, ne-a iesit din nou. Primisem, ce-i drept, intariri. Simona Gherman. 2015 a venit parca prea repede si nu stiam cum sa-i facem fata! Campionat European, Jocuri Europene, Campionat Mondial… toate se intamplau in mai putin de 2 luni… Nu mai fusesem niciodata puse in aceasta postura… nu stiam cum vom trece peste, dar in suflet era speranta aceea pur romaneasca «o scoatem cumva la capat». Si am reusit sa indeplinim obiectivele la toate cele trei competitii! Dar cel mai important a fost locul doi la CM, unde am infrant in finala disputata impotriva Chinei, care ne-a asigurat prezenta la Rio.

Citește și – Iată cine sunt cei 10 sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio, în echipa refugiaților

Calculele erau pe hartie, dar dupa ce o viata intreaga ai fost nevoit sa alergi dupa rezultate si confirmari, mai poti lasa garda jos?! Chiar si in momentul in care «jocurile erau facute», noi inca aveam tabele si adunam/scadeam puncte!

Tragem linie si ajungem in 2016. Azi o clasare pe podium, maine eliminate in primul tur… nici noi nu mai stim unde suntem, dar ne mentinem pozitia in clasamenrul mondial. Vine CE. Torun. Polonia. Finala romaneasca in proba individuala. Deja ne aducem aminte de Londra… La echipe cucerim bronzul si ne intoarcem acasa cu acea teama «Oare se poate de doua ori la fel?» Avem un cantonament de trei saptamani in Poiana Brasov. Avem norocul ca mai exista copii (si le spun copii pentru ca varsta ma dezavantajeaza) pasionati! Ei sunt parte din aceasta echipa olimpica!

Nu am folosit ultimele metode de antrenament, cu siguranta nici cele mai performante, dar EI au facut cat toate la un loc si pentru asta, le MULTUMESC!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter