Judas, cel mai constroversat videoclip al lui Lady Gaga

De Unica.ro, pe

Costumată în Maria Magdalena, pe o motociletă cu Iisus şi declarând dragoste lui Iuda, Lady Gaga nu a aşteptat prea mult reacţia Bisericii la noul său videoclip.

Se pare că Lady Gaga şi-a propus cu orice preţ – chiar şi 10 milioane de dolari – să întărâte Biserica, astfel că noul său videoclip „Judas” nu se abate de la ceea ce pare a fi subiectul preferat al artistei.

Aşteptat cu nerăbdare de fani, clipul piesei „Judas” a fost lansat pe 5 mai şi, evident, a aprins din nou spiritele în rândul oficialilor Bisericii, care l-au catalogat drept o dovadă clară de blasfemie.

Artista apare într-o variantă modernă a Mariei Magdalena, pe aceeaşi motociletă cu „un” Iisus Hristos de culoare, care poartă o coroană cu ţepi, gonind amândoi pe autostradă, alături de mai mulţi motociclişti îmbrăcaţi în piele.

Clipul nu a stârnit doar rumoarea Bisericii, ci şi reacţii negative din partea criticilor care au găsit piesa mult prea ofensatoare.

Surprinzător, dar artista nu se bucură numai de fani înfocaţi. Nici publicul critic nu a rămas rece la vizionarea clipului. „Este un gunoi ieftin” este una dintre impresiile postate pe Daily Mail, în timp ce un alt comentator îi sugerează artistei să îi dedice şi lui Mohammed o piesă de de dragoste.

Până atunci însă, Lady Gaga a ales să îi compună o declaraţie lui Iuda. Iată câteva dintre versurile piesei: „Când vine la mine, sunt pregatită,/ Îi voi spăla picioarele cu părul meu, daca e nevoie/ Îl iert atunci când minte,/ Chiar şi dacă mă trădează de trei ori.”

„Este o metaforă. Nu s-a vrut a fi o lecţie bilbică, iar videoclipul nu este o declaraţie religioasă, ci una culturală”, a explicat artista.

Şi reprezentanţii Bisericii au o explicaţie despre viziunea artistică a cântăreţei. „Încearcă să atenteze la idolatria creştină pentru a-şi demonstra talentul şi performanţele lumeşti şi plictisitoare. Este aceasta singura metodă de a face perfomanţă?”, se întreabă retoric Bill Donahue, preşedintele Ligii Catolice pentru Drepturile Civile şi Religioase, citat de Daily Mail. Urmăreşte în galeria video clipul controversat al piesei „Judas”.

Foto:YouTube 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter