Jubileul de diamant, turneul de celebrare al familiei regale

De Nicoleta Galeteanu, pe

Familia regală se pregăteşte pentru un amplu turneu în această vară, cu ocazia celor 60 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit, adică jubileul de diamant.
Aniversarea reginei se anunţă o ceremonie grandioasă, sărbătorită cu mare fast în lumea întreagă, când membrii familiei vor vizita mai multe ţări din lume într-o perioadă aşa scurtă.

Jubileul de diamant al Elisabetei a II-a (85 ani) va marca aniversarea a 60 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind al doilea record de longevitate pe tronul britanic, după regina Victoria, care a domnit 63 de ani şi şapte luni.

Pe 6 februarie 2012 se împlinesc fix 60 de ani de domnie, de când Elisabeta a II-a urcat pe tron, în anul 1952.
Marele eveniment va dura nu mai puţin de patru zile şi va fi sărbătorită cu mare fast între 2 şi 5 iunie 2012 peste tot unde familia regală britanică va merge în vizită.

Jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a îi va purta astfel pe membrii familiei regale britanice în 15 ţări din Commonwealth, care s-au pregătit deja cu bugete imense pentru petreceri, concerte şi alte festivităţi în stradă.

Regina şi ducele de Edinburgh vor face un turneu în Anglia, Ţara Galilor (26-27 aprilie) şi Scoţia (2-6 iulie), urmând să meargă şi în Irlanda de Nord.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, şi soţia lui, Kate, vor merge în Malayezia, Insulele Solomon şi în Tuvalu, mica insulă din Pacific

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, o vor reprezenta pe regină în Canada, Noua-Zeelandă şi Papua – Noua Guinee, iar prinţul Harry, fratele mai mic al lui William, va face prima sa călătorie oficială singur în Belize, Jamaica şi Bahamas.

În cea mai mare parte a ţărilor Commonwealthului, cea de-a 60-a aniversare a urcării pe tron a reginei Elisabeta va fi sărbătorită cu fast.

Canada, de exemplu, a prevăzut pentru acest eveniment nu mai puţin de 7,5 milioane de dolari canadieni.

Britanicii vor sărbători la rândul lor zile jubileul de diamant cu petreceri în stradă, un concert şi prezenţa unei flote de 1.000 de vase lansate pe fluviul Tamisa.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter