Incredibil: Aceşti oameni au devenit bogaţi peste noapte. Vezi cum!

De Diana Zagrean, pe

Unii oameni au noroc să dea peste averi incredibile în cele mai ciudate locuri sau situaţii. Iată poveştile unor oameni care au găsit comori în mod accidental şi au devenit bogaţi peste noapte.
Bărbatul care a găsit o copie oficială după Declaraţia de independenţă a Statelor Unite într-un tablou de 4 dolari
Un bărbat din Adamstown, Pennsylvania a cumpărat un tablou la un târg de vechituri cu doar 4 dolari. Când a încercat fără succes să îi schimbe rama, a realizat că înăuntrul acesteia se afla o hârtie veche, împăturită. S-a dovedit că respectiva copie după Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite a fost făcută în 1776 şi că era una dintre cele trei din lume de acest fel. Hârtia s-a vândut cu 2.420.000 dolari la casa de licitaţii Sotheby’s.
Constructorul care a găsit aproape 200.000 dolari ascunşi în zidăria unei băi
Camerele de baie se pare că sunt locuri numai bune de ascuns bani furaţi sau obţinuţi ilegal. Aşa a aflat şi constructorul Bob Kitts, din Cleveland. Angajat să renoveze o casă veche de 83 de ani din vecinătatea lacului Erie, acesta a găsit în peretele băii două cutii metalice ascunse, alături de două plicuri adresate unei agenţii de presă. Înauntrul lor se aflau nu mai puţin de 182.000 dolari, de pe vremea Marii Crize din 1933. Cinstit, omul a anunţat proprietarii, fapt care a dus la o serie de procese violente între moştenitorii destinatarilor, constructor şi actualii proprietari ai casei.
Incredibil: Aceşti oameni au devenit bogaţi peste noapte. Vezi cum!
Femeia care a cumpărat un tablou de 50 milioane de dolari cu doar 5 dolari, de la un târg de vechituri
Pentru ochiul neantrenat, un tablou semnat de Jackson Pollock, mare pictor al expresionismului abstract, pare o adunătură de linii fără sens. La fel a văzut şi tirista Teri Horton, care făcea rute între Canada şi nordul Statelor Unite. Ea s-a oprit la un târg de vechituri să cumpere un tablou pentru prietena ei deprimată. Se gândea să o invite la o bere şi să arunce săgeţi de darts în tabloul urât. Norocul ei a fost că una dintre prietenele lor avea un iubit pasionat de artă. Din vorbă în vorbă au ajuns la concluzia că vechitura cumpărată cu 5 dolari (negociaţi de la 8 dolari) era un tablou original al celebrului pictor. La evaluarea oficială, tabloul valora 50 de milioane de dolari.
Studentul care a găsit un tablou de peste 27.000 dolari într-o canapea second hand
Un student din Germania a avut parte de surpriza vieţii lui când a găsit un tablou din 1610 în canapeaua cumpărată second hand de la un magazin local. El plătise doar echivalentul a 215 dolari pe canapeaua veche.
Numismatul care a găsit o colecţie de monede de 200.000 dolari într-o casă veche
Jeff Bidelman, colecţionar de monede vechi a fost chemat de o familie să ajute la curăţarea unui pod plin de vechituri. În podul casei, acesta a găsit un sac cu monede vechi din aur în valoare de peste 200.000 de dolari.
Foto: Shutterstock, Facebook
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter