Flavia Hodja, despre filmările la “Selfie”

De Laura Davidescu, pe

Cu câteva zile înaintea de premiera filmului “Selfie”, care va avea loc pe 9 mai, una dintre tinerele protagoniste ne dezvăluie detalii din culisele filmărilor.
“#Selfie” este o comedie fresh, cu trei tipe nebune care hotărăsc să plece la mare cu două zile înainte de bac. Joc rolul Anei, o fată foarte cuminte, elevă de nota 10, olimpică. Ana nu are experienţă de viaţă şi se află mereu sub stricta supraveghere a tatălui său. Îşi iubeşte foarte mult prietenele şi ar face orice pentru ele, din acest motiv nu ezită foarte mult când hotărăşte să le însoţească în această aventură.
Flavia, ai aproape 20 de ani, adică eşti aproape de vârsta personajului. Cât de mult te identifici cu rolul?
Semănăm destul de mult. Ana, la fel ca şi mine, este o fată cuminte. Nu am fost atât de silitoare ca ea, asta pentru că mine notele nu erau atât de importante pentru mine. Dar Ana are o durere mare pe care o poartă cu ea, lipsa mamei. Pe care o încearcă să o înlocuiască cu prietenele ei. Relaţia Anei cu prietenele ei seamănă cu relaţia pe care o am cu surorile mele.
Bănuiesc că ai dat bacul în urmă cu un an sau doi… Cum a fost în cazul tău? Ce făceai în ultimele zile înainte de bac?
Da, am dat bacul în urmă cu un an. Ce făceam în ultimele zile înainte de bac? Mă bucuram de cât timp mi-a mai rămas să petrec cu colegii mei şi cu profesorii preferaţi, şi învăţam. După ultima probă de bac m-am urcat în tren, am ajuns la Bucureşti, unde am început filmările.
Ai făcut, tu sau prietenele apropiate, vreo nebunie în liceu?
Cum spuneam, am fost o adolescentă destul de cuminte. Odată, m-am înscris la cursuri de paraşutism fără să ştie părinţii. Mergeam până la Baia Mare, până într-o zi când a trebuit să le spun.  Şi nu m-au mai lăsat să merg, dat tot am să fac asta odată.
Cat de plauzibilă ţi se pare acţiunea filmului?
Este povestea generaţiei mele. Nu este a mea, personal, dar recunosc în povestea asta colegi de-ai mei, prieteni. Deci da, este foarte plauzibil. Sunt sigură că mulţi adolescenţi îşi doresc să trăiască astfel de aventuri. Poate nu au toţi curajul ăsta, dar şi l-ar dori.
Este prima ta experienţă cinematografică?
Da. M-a sunat într-o zi cineva de la MediaPro să mă cheme la casting pentru filmul ăsta. Chiar in weekendul ăla trebuia să fiu în Bucureşti. Am avut mari emoţii, nu ştiam dacă e bine ceea ce fac, dar am încercat să fiu acolo şi să ascult de ce îmi zice Cristina. Am întâlnit-o apoi pe Olimpia, despre care am fost surprinsă să aflu că e o actriţă de mare şi ne-am înţeles foarte bine.
Ce ţi-a plăcut cel mai mult la filmări?
Mi-a plăcut totul. Ne-am distrat foarte mult, ne-am înţeles foarte bine. A fost şi greu, şi obositor uneori, dar a fost totul foarte frumos.
Ce ţi s-a părut cel mai greu lucru ca actriţă neprofesionistă?
Cred că cel mai greu a fost să mă obişnuiesc să dau drumul unor lucruri care se aflau în mine şi pe care Cristina le-a văzut. Scenele în care trebuia să plâng au fost dificile dar am avut sprijinul colegilor şi al Cristinei, care au avut mare încredere în mine. Am învăţat foarte multe lucruri despre actorie de la ei.
Poţi să ne povesteşti vreo întâmplare hazlie de la filmări?
Au fost atât de multe, încât nu mă pot hotărî. Ne distram în fiecare zi, râdeam din orice. În fiecare dimineaţă mă trezeam cu zâmbetul pe buze, nu exista tensiune, toată lumea era pozitivă şi ne distram muncind.
Ti-ai câştigat notorietatea la X Factor. In acest film îţi foloseşti şi talentul muzical?
Da. Ana, la fel ca şi mine, cântă. Este foarte sensibilă şi creativă. Ana îşi doreşte să facă muzică, la fel ca mama ei, dar nu vrea să îl supere pe tatăl ei care are alte planuri pentru viitorul ei. Momentele în care trebuia să cânt mi-au plăcut foarte mult, eram în elementul meu.
Joci alături de nume deja consacrate. Ce ai „furat”/învăţat de la marii actori alături de care joci?
Colegii mei sunt foarte deschişi, nişte oameni buni, frumoşi, talentaţi… Ne-am înţeles foarte bine, am devenit foarte uniţi. Şi Cristina a avut un rol în asta. Am făcut foarte multe repetiţii şi ne-a ajutat foarte mult doamna Mihaela Mihuţ de la care am învăţat foarte multe lucruri. Încă de la casting, m-a ajutat mult Olimpia, apoi a fost Vlad care ne-a sprijinit pe toţi. Colegii mă ajutau foarte mult, mai ales în momentele când nu puteam să mă eliberez. Şi Cristina mă punea foarte des să o cert, îi punea pe colegi să mă certe ca să îmi creeze stări… nu era foarte simplu, dar mă ajuta mult.
Spune-ne care sunt diferenţele şi asemănările esenţiale pe care le simţi tu în viaţa şi preocupările adolescenţilor de ieri şi de azi.
“#Selfie” este despre generaţia din ziua de azi. Este foarte actual şi dinamic şi are un mesaj foarte frumos. Este despre prietenie, despre prima dragoste, despre distracţie şi se potriveşte foarte bine cu tot ceea ce văd în jurul meu acum.
Ce faci acum şi ce-ţi doreşti să mai faci în viitorul apropiat?
Îmi place mult ceea ce fac acum, la facultate, la actorie. Nu cred că mi s-ar fi potrivit mai bine de atât altceva. Profesorii şi colegii mei sunt foarte talentaţi şi am de învăţat de la ei câte ceva, în fiecare zi. Studiez şi sper să pot să fac actorie mereu de acum încolo.
Te vom mai vedea în vreun film sau în vreo emisiune televizată în perioada următoare?
Am câteva proiecte, învăţ în fiecare zi şi sper să mă puteţi vedea cât mai des de aici încolo. Însă sunt puţin superstiţioasă şi nu aş vrea să vorbesc despre ele până când nu mi se întâmplă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter