Filmul românesc de pe Netflix care a creat discuții aprinse. E pe primul loc la câteva zile de la lansare

De Oana Savin, pe

Un film românesc a ajuns pe locul întâi al celor mai vizione filme de pe Netflix, la doar trei zile de la lansare. În rolul principal joacă Maia Morgenstern.

Pelicula, intitlată „Capra cu trei iezi”, este o reecranizare a celebrei povești scrisă de Ion Creangă și este regizată de Victor Canache.

Filmul românesc care a ajuns pe primul loc al celor mai vizionate pelicule de pe Netflix

„Capra cu trei iezi” este o variantă dură a îndrăgitului basm în care o văduvă hotărâtă trebuie să-și apere cei trei copii de un vecin însetat de sânge, care vrea răzbunare.

În acest film horror mai pot fi văzuți Marius Bodochi, Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Lansat în cinematrografe pe 28 octombrie, filmul a ajuns în luna martie a acestui an și pe Netflix.

Pelicula a fost lansată pe platforma de streaming de doar trei zile și a ajuns rapid cel mai urmărit film al săptămânii.

Citește și: Cum arăta Victor Dorobanțu înainte de serialul-fenomen „Wednesday”, realizat de Netflix. A încercat să devină celebru la Antena 1

Topul celor mai vizionate filme de pe Netflix este completat de „Luther”, „Elefantul Magicianului”, „Tâlharii aerului” și „Furioase”.

Potrivit Cinemagia, filmul se desfășoară în România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, unde o văduvă şi mamă a trei copii este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică.

Citește și: Producătorii serialului Netflix „The Crown” crează noi controverse. Scenele cu decesul Prințesei Diana „vor supăra Familia Regală”

Filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări şi cântece vesele.

„Caprea cu trei iezi” a stârnit controverse pe internet

Acest film a fost lăudat, dar și criticat de internauți. În timp ce unii consideră că este o adevărată -capodoperă, alții susțin că într-o astfel de peliculă nu au ce căuta copii.

„Horror! Cum să faci așa film cu copii? Dacă se uită copiii la film rămân traumatizați, față de cum știau ei povestea”, a scris o internaută pe pagina de Facebook a platformei de streaming.

Citește și: Ce filme și seriale apar pe Netflix în luna aprilie. „The Last Kingdom”, pelicula pe care nu vrei să o ratezi

„Un film care n-ar fi trebuit să existe. Crud, tâmpit, limbaj creat numai din arhaisme 90%. O poveste adaptată ce n-ar fi trebuit gândită ca film niciodată. Groaznic. N-ai cum să exploatezi în așa hal povestea și să transformi „iezii” în copii. Crud, jalnic, groaznic”, este de părere o altă persoană.

Au existat și persoane care au considerat că acest film este unul care merită vizionat: „Bun, foarte bun. Incredibil”, „Extraordinar de bun”.

Citește și: „Râcă”, serialul care va ține telespectatorii cu sufletul la gură, vine pe Netflix: „Răzbunarea se servește crudă”

„Un film foarte bun, însă nerecomandat minorilor. De mult nu am mai văzut un film românesc atât de captivant”, a comentat altcineva.

„Cred că este cel mai bun film făcut în ultimii 20 de ani în România! Peisaje, cadre, costume, actori, e un film făcut cu 5 actori, 2 excepționali și trei copii”, a spus un alt abonat al Netflix.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter