Filmele de la TIFF 2011 pot fi vizionate pe internet

De Nicoleta Galeteanu, pe

Prestigiosul Festival de Film Transilvania debutează astăzi la Cluj-Napoca, pregătind turiştilor cinefili cele mai noi producţii de senzaţie şi un program artistic spectaculos…
 …şi extrem de încărcat. Iar dacă nu ai luat drumul spre Cluj, poţi viziona cele mai bune filme din competiţie şi din faţa calculatorului.

Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul oferă publicului pasionat şansa să vizioneze în premieră o parte din cele 12 filme din competiţia oficială online.
 
Astfel, pe site-ul oficial TIFF, în secţiunea Festivale, pe care o poţi accesa aici, găseşti deja filmele pe care le vei putea vedea gratuit, după proiecţia la festival, asta dacă te numeri printre primii 300 de utilizatori. De altfel, în schimbul a 8 lei (2 euro) poţi viziona şi alte pelicule şi documentare fascinante.

Oferta cinematografică este, desigur, mult mai generoasă pentru cei care ajung fie şi într-un weekend în oraşul gazdă al TIFF.

Printre cele mai notabile proiecţii se găsesc magnifica producţie a regizoarei daneze Susanne Bier, „In a Better World”, „After The Wedding„, în regia lui Susanne Bier, nominalizată la Oscar, „Rabbit Hole” (R. John Cameron Mitchell), cu Nicole Kidman nominalizată la Oscar pentru acest rol, pelicula „La vida de los peces„, a regizorului Matias Bize, distinsă la premiile Goya din acest an, fermecătoarea „Balada triste de trompeta„, a spaniolului Álex de la Iglesiaiar, sau „Pina„, despre vestita coregrafă Pina Bausch, lungmetrajul 3D cu care Wim Wenders a făcut senzaţie la festivaluri, iar lista poate continua.

Pe toată perioada festivalului de la Cluj, 3-12 iunie, filmele vor rula la Cinema Florin Piersic (fostul cinema Republica), Arta şi Victoria, în spaţiul open air din Piaţa Unirii sau la Mănăştur Open Air, urmând ca TIFF să ajungă la Sibiu între 15-19 iunie.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter