Filme cu detectivi – Cele mai captivante filme cu polițiști și criminali

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:57
Cele mai bune filme cu detectivi criminaliști, polițiști și infractori cu minți sclipitoare sunt cele care te țin cu sufletul la gură de la primele secvențe și până la final. 

Planuri diabolice și de-a dreptul geniale, polițiști dedicați care trăiesc pentru a transforma lume într-un loc mai puțin periculos, scenarii și povești imprevizibile și pline de suspans sunt doar câteva dintre ingredientele celor mai bune filme cu detectivi. Iată o selecție a acestora:

Cuprins

Cele mai bune filme cu detectivi criminaliști

Zodiac

Unul dintre cele mai bune filme cu detectivi criminaliști, Zodiac este bazat o poveste reală. Pelicula îl are în prim plan pe criminalul în serie cu același nume, cunoscut pentru ororile săvârșite în America. În plus, cazul Zodiac este considerat unul dintre cele mai infame crime nerezolvate din San Francisco. Cu actorii Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey, Jr. și Chloe Sevigny în rolurile principale, pelicula este considerată o capodoperă. Ceea ce este diferit în cazul Zodiac față de alte cazuri similare cu criminali în serie este modul în care acesta a comunicat cu editorii ziarelor, poliția și avocații, tachinându-i și dând indicii privind idnetitatea sa.

Fracture

Fracture este unul dintre cele mai bune filme cu detectivi din toate timpurile. Cu Anthony Hopkins și Ryan Gosling în rolurile pricipale, thrillerul spune povestea unui bărbat care își împușcă soția infidelă, iar la locul crimei este chemat nimeni altul decât detectivul cu care aceasta avea o relație. Și ca lucrurile să se complice și mai tare, soțul înșelat, care se dovedește a fi un geniu, va face de-așa natură încât cazul să fie instrumentat de un procuror ce aparent nu mai dă doi bani pe actualul său loc de muncă. Un film plin de suspans și cu un scenariu imprezibil, Fracture nu trebuie ratat.

Sherlock Holmes

Nu poate exista un top filme cu detectivi criminaliști fără a fi menționat celebrul Sherlock Holmes. O îmbinație perfectă între un film de acțiune și o comedie bună, pelicula lansată în 2009, care îi are în rolurile principale pe Robert Downey Jr. și Jude Law cu siguranță te va captiva. Filmul este bazat pe personajul cu același nume creat de Sir Arthur Conan Doyle. Acțiunea îi are în prim plan pe detectivul Holmes și colegul său Watson, care cu ajutorul fostei sale adversare Irene Adler, investighează o serie de crime legate aparent de ritualuri oculte.Filmul a fost nominalizat pentru două premii Oscar.

Seven

Seven se numără printre cele mai apreciate filme cu detectivi criminaliști și-ai are pe Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, R. Lee Ermey și Kevin Spacey în rolurile principale. Are o nominalizare la Premiile Oscar și una la Premiile BAFTA, fiind un succes atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere al criticilor. Acțiunea se bazează pe povestea lui David Mills (Brad Pitt) și William Somerset (Freeman), doi detectivi la secția de omucideri care lucrează într-un oraș mare unde au loc multe crime. Mills este nou transferat și, alături de veteranul aproape pensionar Somerset, se implică profund în cazul unui criminal în serie sadic. Fiecare victimă a unei crime planificată cu meticulozitate este aleasă în funcție de săvârșirea celor șapte păcate biblice: lăcomia, zgârcenia, lenea, mânia, mândria, pofta și invidia.

The Silent Lambs

The Silent Lambs sau Tăcerea mieilor, așa cum a fost tradus în limba română, este în topul celor mai cunoscute filme cu detectivi criminaliști din toate timpurile. Chiar dacă l-ai văzut, cu siguranță vei fi surprins și a doua oară de cel puțin câteva detalii care ți-au scăpat. Filmul a avut un succes răsunător, atât din punct al vânzărilor, cât și din punctul de vedere al criticilor, reușind performanța de a câștiga cinci premii Oscar importante: pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Anthony Hopkins), cea mai bună actriță (Jodie Foster), cel mai bun regizor (Jonathan Demme) și cea mai bună ecranizare (Ted Tally).

Filme cu detectivi și polițiști

Sin City

Printre cele mai bune filme cu detectivi și polițiști, Sin City este regizat de Frank Miller, Quentin Tarantino și Robert Rodriguez, cu Bruce Willis, Jessica Alba și Mickey Rourke în rolurile principale. Filmul se bazează pe seria omonimă de benzi desenate creată de Frank Miller. Acțiunea are loc, așa cum reiese și din tiltu, în Sin City un oraș întunecat în care au loc multe întâmplări dramatice, poliția este coruptă, iar pe străzi are loc o luptă între prostituate și un grup de mercenari. După succesul înregistrat, pelicula a fost continuată cu a doua parte – Sin City: A Dame to Kill For din 2014.

Gone baby gone

Unul dintre cele mai apreciate filme cu detectivi, polițiști și răpiri, Gone Baby Gone, regizat de Ben Affleck, este o capodoperă a genului. Povestea are în prim plan răpirea unei fetițe de 4 ani și este una dintre cele mai imprevizibile povești din filmele cu detectivi. Acțiunea se complică și mai tare în momentul în care, în încercarea de a o găsi pe copilă, se ciocnesc detectivul alocat cazului, Jack Doyle (Morgan Freeman) și detectivul privat angajat de familie, Patrick Kenzie (Casey Affleck).

American Gangster

Printre cele mai apreciate filme cu detectivi se numără American Gangster. Filmul îl are în prim plan pe detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) care are sarcina de a curăța New York-ul de benzile de mafioți traficanți de droguri. În lupta sa va da însă peste cel mai puternic adversar al său, Frank Lucas (Denzel Washington). Acesta este cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină într-o adevărată artă: praful alb a fost pus în sicriele soldaților americani uciși în Vietnam. Filmul are o acțiune captivantă, iar felul în care cei doi mari actori își interpretează rolurile cu siguranță te va cuceri.

The Untouchables

De asemenea unul dintre cele mai bune filme cu detectivi bazate pe fapte reale, The Untouchables îl are în prim plan pe un agent Federal al Trezoreriei americane, Eliot Ness (Kevin Costner), care vrea să destructureze crima organizată pusă la lucru de Al Capone (Robert De Niro), în Chicago anilor ’30, în timpul prohibiției. Un polițist bătrân și experimentat, (Sean Connery), un tânăr absolvent al academiei de poliție (Andy Garcia) și un contabil (Charles Martin Smith) sunt The Untouchables.

Filme cu detectivi și polițiști ce pot fi văzute online, sibtitrate, pe Netflix

Gone Girl

Fata dispărută, așa cum a fost tradus în limba română, este unul dintre cele mai captivante filme cu detectivi și crime de pe Netflix. Un thriller regizat de David Fincher și adaptat de Gillian Flynn în baza romanului său omonim, pleicula îi are în rolurile principale sunt Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry și Carrie Coon. Acțiunea se bazează pe dispariția unei femei chiar la cea de-a cincea aniversare a căsătoriei, iar toate indiciile duc către soțul acesteia. Este un plin complet imprevizibil care te va ține cu sufletul la gură până în ultima clipă.

The Last Thing He Wanted

Printre cele mai apreciate filme cu detectivi și polițiști ce poate fi văzut online, pe Netflix, se numără The Last Thing He Wanted. Pelicula o are în prim plan pe Elena McMahon (Anne Hathaway), o jurnalistă de succes din Washington care investighează o afacere de arme din America de Sud. Totul se schimbă când Elena îşi descoperă propriul tată fix în mijlocul afacerii, iar ea ajunge subiectul propriului reportaj după ce decide să-l ajute pe acesta.

 

Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter