Cutremur la cinema! Regizorul Nae Caranfil lansează un nou film!

De Adina Rosetti, pe

„6,9 pe scara Richter”, noul film semnat Nae Caranfil se lansează azi, 20 ianuarie, şi îi are în rolurile principale pe Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban şi Simona Arsu. Este o comedie cu accente de musical, în care Nae Caranfil semnează nu doar scenariul şi regia, cât şi muzică şi versurile.

Dacă vă era dor să râdeți la un film românesc, atunci vă recomandăm să vedeţi, începând de astăzi, în cinematografele din toată ţara, „6,9 pe scara Richter”. Avem un tânăr actor care se luptă cu rolul vieţii sale într-un musical, dar şi cu o nevastă geloasă până la depresie, şi cu obsesia pentru marele cutremur devastator. Lucrurile se complică şi mai mult atunci când eroul nostru se mută tocmai într-un bloc… cu bulină, şi odată cu apariţia bruscă a tatălui care-l părăsise în copilărie. Interpretat în cheie comică de Teodor Corban, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul şi bulversându-i existenţa. Rezultatul este o comedie savuroasă în care, cel puţin în intenţii, „toată lumea cântă şi dansează”. Iar marele cutremur pe care toată lumea îl așteaptă este, evident, unul interior…

6_9_scara_richter

„Ar fi putut fi o dramă cumplită despre depresii clinice, cutremure şi bătrâneţe. În schimb, a ieşit o comedie despre toate acestea care, până la urmă, se transformă într-un musical… Am pornit de la ideea unei relaţii tată/fiu în care tatăl este tânăr, iar fiul bătrân. Asta însemnând că tatăl are comportamentul unui tânăr, adolescent chiar, în timp ce fiul se confruntă anevoie cu criza vârstei mijlocii”, a declarat Nae Caranfil, cunoscut ca regizorul filmelor Filantropica, Restul e tăcere sau Asfalt Tango.


Citește un interviu cu Nae Caranfil despre cum a fost realizat „6,9 pe scara Richter” şi despre cinemaul comercial vs. cinemaul de autor în numărul viitor al revistei Unica!

Foto: PR

Citetește și 5 filme de văzut în 2017 la cinema

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter