Critics Choice: vezi care sunt filmele favorite ale criticilor!

De Nicoleta Galeteanu, pe

Realizat alb-negru, fără 3-D şi efecte speciale, musicalul mut „The Artist” a impresionat profund criticii de film, fiind pesemne cel mai premiat film la gala Critics Choice, desfăşurată aseară la Los Angeles.
George Clooney, Viola Davis, drama „The Help” şi comedia „Bridesmaids” au fost câştigătorii serii la gala premiilor Critics Choice.
Considerate un indicator relevant pentru premiile Oscar, deciziile Critics Choice (peste 200 de critici de film american) au desemnat câştigător pelicula fără sonor „The Artist„, cât şi regizorul acestuia, Michel Hazanavicius, de origine franceză.

Filmul a câştigat în total patru premii importante, celelalte două fiind acordate pentru „cele mai bune costume” şi „cea mai bună coloană sonoră„.

Pentru rolul din „The Descendants”, Clooney a fost ales „cel mai bun actor”, iar actriţa de culoare Viola Davis a primit premiul Critics’ Choice pentru rolul din „The Help”, o altă peliculă multipremiată a serii.

Filmul, tradus „Culoarea sentimentelor” şi regizat de Tate Taylor (de altfel, debutul acestuia în regie), a primit nu mai puţin de trei premii, câştigate ce-i drept numai de actori – „cea mai bună actriţă” (Viola Davis), „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Octavia Spencer) şi „cea mai bună distribuţie”, sunt categoriile la care acesta s-a impus.

Actorul Christopher Plummer a fost desemnat „cel mai bun actor în rol secundar” pentru partitura din „Beginners”.

Filmul lui Martin Scorsese intitulat „Hugo” a primit un singur trofeu, la categoria „cea mai bună regie artistică”, dintre cele 11 nominalizări la mai multe categorii. În schimb, cineastul a fost distins cu un premiu special pentru muzica folosită în filme precum „The Last Waltz” sau „Shine a Light”.

De altfel, Martin Scorsese a mai primit un premiu Critics Choice şi pentru documentarul „George Harrison: Living in the Material World”, realizat pentru HBO şi desemnat „cel mai bun documentar” al anului 2011.

„Cel mai bun film străin”, potrivit criticilor americani, este lungmetrajul iranian „A Separation”, în timp ce comedia animată „Rango” a fost aleasă „cel mai bun film animat”.

Cel mai bun cântec dintr-un film este „Life’s a Happy Song”, pe care îl poţi asculta în filmul „The Muppets”, lansat de joi în cinematografe, cel mai bun machiaj este realizat în „Harry Potter and the Deathly Hallows – Partea a 2-a „, iar cele mai spectaculoase efecte vizuale le poţi vedea în „Rise of the Planet of the Apes”.
Critics Choice: vezi care sunt filmele favorite ale criticilor!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter