5 filme care te ajută să înfrunţi iarna

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 12:15

Cu nămeţii până la genunchi şi gerul năprasnic din termometre, se pare că iarna ne-a luat din nou prin suprindere, căci peisajul seamănă tot mai tare cu o iarnă siberiană.
Prin urmare, dacă tot te-ai izolat în casă, ţi-am pregătit câteva filme care să îţi mai ridice moralul.

Ai văzut vreun film din lista de mai jos?

Iarnă în timp de război/ Oorlogswinter (2008)

Nu este doar o frescă autentică de iarnă, ci şi o peliculă istorică emoţionantă despre condiţiile vitrege de supravieţuire din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filmul (semnat de olandezul Martin Koolhoven) spune povestea unui băieţel care ajută în secret un pilot britanic să scape de nazişti, în timp ce tatăl său, primarul oraşului, este fericit să îşi păstreze poziţia în faţa germanilor.

La final pregăteşte-ţi o ceaşca de ceai. Secvenţa în care pilotul britanic traversează înot râul îngheţat îţi va face pielea găină.

Nu rata cele mai tari filme de război – producții impresionante din ultimii ani!

Drumul de întoarcere/ The Way Back

Aproximativ 6.400 de kilometri, traversând Mongolia, China şi Tibet, deşertul Gobi şi Munţii Himalaya, acesta este drumul spre libertate a unor prizonieri care scapă din Gulagul siberian.

Îndurând frigul, foamea şi teama persistentă de a nu fi prinşi, doar o parte din foşii prizonieri vor reuşi să supravieţuiască în sălbaticie.

Dragoş Bucur, Colin Farrell şi Ed Harris joacă în această dramă extraordinară.

The Golden Compass/ Busola de aur (2007)

Premiat cu un Oscar pentru efecte vizuale, pelicula lui Chris Weitz este o poveste absolut fascinantă pentru întreaga familie. Bazat pe romanul lui Phillip Pullman, “Luminile nordului“, considerat un poem filosofic pentru copii (scriitorul fiind un militant al ateismului), filmul păstrează elementele subtile ale scriitorului despre religie în general.

Înfăţişând un peisaj uluitor ce creează ţinuturile nordice îngheţate, cascadorii deasupra gheţarilor Cercului Polar şi lupte terifiante ale urşilor polari gigantici, „Busola de aur” este o aventură fantastică pe care merită să o trăieşti şi tu odată cu cei mici.

Let Me In (2010)

O poveste cu vampiri inteligent redată, „Let Me In” este adaptarea americană a romanului omonim scris de John Ajvide Lindqvist, şi care a mai fost ecranizat şi de Tomas Alfredson în 2008.

Chiar dacă este cu vampri, nu te gândi însă la „Twilight”. Let Me In este o poveste de groază în toată regula, care îţi îngheaţă pur şi simplu sângele. Blackeberg, o suburbie îngheţată a oraşului Stockholm, este cadrul perfect pentru acest gen de legende.

Alive/ Supravieţuitorii (1993)

Regizat de Frank Marshall, filmul spune povestea reală a sumbrei experienţe trăite de membri unei echipe sud-americane de rugby care, traversând Anzii Cordilieri, se prăbuşesc cu avionul.

După ce petrec zile de coşmar în condiţiile vitrege pe crestele munţilor înzăpezite, aceştia ajung în situaţia disperată de a se hrăni din tovarăşii morţi.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter