Filmul regizat de Madonna, desfiinţat de critici

De Nicoleta Galeteanu, pe

Aşteptat cu mult interes de public, dar mai ales de fani, „W.E.”, cel de-al doilea film regizat de Madonna a fost desfiinţat de ciriticii de film.

Inspirat din istoria Marii Britanii, „W.E.” redă relaţia scandaloasă dintre regele Edward al VIII-lea şiamericanca Wallis Simpson, o femeie divorţată. Edward al VIII-lea este fratele mai mare al regelui George al VI-lea, intrepretat de
Colin Firth în filmul „The King’s Speech”.

Lungmetrajul „W.E.”, lansat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia, a avut parte de o nouă proiecţie la Festivalul de la Toronto, dar nu s-a bucurat nici aici de cronici mai bune. Dimpotrivă, criticii au fost extrem de incisivi şi nu au arătat pic de indulgenţă pentru „material girl”.

Potrivit părerilor unanime, filmul este doar „strălucitor” precum un videoclip pop, dar lipsit de orice substanţă şi sens. Alţii nu s-au ferit să spună fără menajamente că pelicula este extraordinar de proastă, fiind departe de o capodoperă, aşa cum prefigurau unii.

„Multe scene pot fi confundate uşor cu videoclipuri pop sau reclame la parfumuri”, potrivit celor de la The Times, care apreciază că totul se reduce doar la o imagine cât mai strălucitoare.

Pelicula a primit o singură stea din cinci din partea cotidianului britanic The Guardian, una dintre aprecieri exprimând o mare dezamăgire cinematografică: „Ce film extraordinar de prost, de împopoţonat şi de catastrofal regizat este acesta… Regia lui este atât de lipsită de sens încât cu greu se poate numi regie de film”, scrie criticul de cinema Xan Brooks.

Madonna nu s-a arătat indignată de criticile acide ale presei de specialitate, precizând că respectă opiniile acestora atâta timp cât acestea vorbesc despre regie şi nu la adresa ei.

Totuşi, artista nu s-a lăsat descurajată deloc, mărturisind că şi în momentul debutului său muzical s-a aşteptat la aceleaşi reacţii din partea publicului.

Artista a debutat în regie cu lungmetrajul „Filth and Wisdom/ Mizerie şi înţelepciune” în 2008, care spune povestea tumultuoasă a trei colegi de apartament şi a vieţilor lor agitate în Londra.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter