5 festivaluri pe care nu trebuie să le ratezi în această vară

De Nicoleta Galeteanu, pe

Mai este cel puţin o lună până la festivalul care va deschide stagiunea muzicală a verii iar multe dintre cele mai celebre nume figurează deja pe afişele festivalurilor.
Dacă ţi-ai propus să nu ratezi legendele istorice ale muzicii care ajung la o aruncătură de băţ de casa ta, iată la ce spectacole incendiare te cheamă festivalurile din România în vara lui 2011.

Consultă în fiecare zi calendarul de evenimente pentru a afla unde te poţi distra în oraş.

EuropaFest

Unul dintre cele mai vechi şi mai frumoase festivaluri, ce invadează muzical Capitala în fiecare lună mai, îşi va depăşi propriile recorduri în acest an. Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări vor aduce în inima Bucureştiului câte puţin din cultura lor muzicală la cea de-a 18-a ediţie de festival.

Jazz eclectic, blues senzual, calsic virtuoz şi muzică pop, competiţie propune o varierate de genuri pentru toţi iubitorii muzicii de calitate, aflată în acest an sub sloganul „Festivalul oferă! Tu alegi!”.

Perioadă desfăşurare: 8-12 mai
Preţ: 50 lei
Loc: ArCuB, Bucureşti

B’estfest

În iulie, B’estfest va concura în acest an cu un nou şi interesant festival care se află la debut anul acesta.

Festivalul care a adus în trei ani peste 100 de artişti din toate colţurile lumii se laudă la această ediţie cu trupe grele din top-hopul britanic cum este Lamb, sau din curentul new -rave, precum Hadouken care se alătură celor de la Skunk Anansie, Pendulum, Asian Dub Foundation, Flogging Molly şi House of Pain.

Evenimentul îşi mută locul în această vara, scena fiind amplasată în zona Pipera Tunari, aproape de Casa Presei Libere.

Perioadă desfăşurare: 1 – 3 iulie
Preţ: 125 – 265 lei

Rock the City

Este cel mai nou eveniment care se înscrie pe harta evenimentelor româneşti, care a cam „furat” nume importante de trupe aduse în anii precedenţi de competitoarele lui cu tradiţie.

Judas Priest, care cânta în 2008 la B’estfest, vine acum la Rock the City, pe lângă alte concerte mari susţinute de Whitesnake, Prodigy şi Therapy, Mike and The Mechanics, Papa Roach şi Hatebreed.

Perioadă desfăşurare: 1 – 3 iulie
Preţ: 150 – 280 lei
Loc: complexul Romexpo

Află şi despre alte concerte extraordinare care vor avea loc în România în 2011.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter