Fecioara Maria şi testul de sarcină – reclama care a şocat lumea

De Nicoleta Galeteanu, pe

Studiat îndelung de către cercetătorii biblici, „Imaculata Concepţiune” rămâne un fragment controversat al Bibliei, pe care însă preoţii catolici au încercat să îl explice după 2000 de ani de studiu şi predicare, într-un sens cât mai lumesc.

Pentru a-i convinge pe creştini de realitatea biblică, clericii unei biserici din Noua Zeelandă au realizat o reclamă în care Fecioara Maria ţine în mână un test de sarcină şi rămâne şocată de rezultatul acestuia.

Conceptul reclamei aprobat de biserica catolică „St. Matthews” din Auckland are scopul de a evita „sentimentalismul şi banalitatea” sărbătorilor, citează publicaţia dailymail.co.uk declaraţia preotului Glynn Cardy, vicarul bisericii.

„Crăciunul este real. Este vorba despre o sarcină reală, o mamă reală şi un copil real. Este vorba despre o nelinişte reală, curaj şi speranţă”, se arată pe website-ul bisericii. „În ciuda oricărei premoniţii, descoperirea Mariei a fost şocantă cu siguranţă. Maria era necăsătorită, tânără şi săracă. Sarcina i-ar fi schimbat viitorul”, au încercat preoţii să îi lămurească pe creştinii.

Vezi care sunt cele mai controversate scenarii despre Iisus.

Intenţia instituţiei a fost aceea de a evita banalitatea sărbătorilor, iar afişul vrea să determine oamenii din cadrul comunităţii să se gândească şi să comunice între ei, potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al bisericii.

„În acest an sperăm să reuşim acest lucru cu ajutorul unei imagini şi fără cuvinte. Vă încurajăm să fiţi generoşi cu cei care suferă, să daţi şi străinilor din ceea ce aveţi şi să fiţi preocupaţi de cei din jurul vostru”, se mai arată în comunicat.

Nu este prima dată când biserica „St. Matthews din Oraş” îşi minunează credincioşii. Într-o campanie la fel de controversată realizată în 2009, Maria şi Iosif sunt ilustraţi stând în pat unul lângă celălalt, însoţiţi de mesajul „Bietul Iosif, e greu să urmezi după Dumnezeu”.
Fecioara Maria şi testul de sarcină - reclama care a şocat lumea

Foto: stmatthews.org.nz

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter