5 evenimente pe care să nu le ratezi în weekend

De Unica.ro, pe

Cozonac aburind, dulceaţă proaspătă şi turtă dulce, un concert impresionant şi filme franceze extraordinare, iată cu ce te poţi delecta la sfârşit de săptămână, dacă nu pleci din oraş.
Cu o ofertă irezistibilă de preparate tradiţionale delicioase, Târgul de Sfântul Dumitru te convinge să faci o vizită nemijlocită la Muzeul Satului din Capitală.

Târgul de Sfântul Dumitru

Te asigurăm că nu vei vrea să ratezi zacusca proaspătă, dulceaţa sau plăcintele aburinde pe care gospodinele din toate colţurile ţării le-au pregătit cu măiestrie pentru cei ce iubesc gustul autentic al preparatelor tradiţionale.

Pentru aceiaşi iubitori de tradiţii, muzica populară va merge mână în mână cu parada costumelor tradiţionale, expoziţiile meşteşugarilor şi spectacolele pregătite de organizatori.

Festivalul Filmului Francez

Peste 30 dintre cele mai senzaţionale pelicule franceze ale anului aduce în acest an Festivalul Filmului Francez, care debutează astăzi în Capitală.

Vor fi proiectate filme deosebite care au stârnit reacţii dintre cele mai diverse, precum „My Little Princess”, ce spune povestea regizoarei Eva Ionesco, ce a pozat goală la 11 ani.

Printre filmele prezentate în premieră în România se mai află „Voir la mer” cu Pauline Lefevre, „Quartier Lointain” în regia lui Sam Garbarski, „Un amour de jeunesse” regia Mia Hansen-Love, „De vrais mensonges” regia Pierre Salvadori, „Les Bien-aimes” regia Christophe Honore, „La guerre est declaree” regia Valerie Donzelli şi „Largo Winch II” regia Jerome Salle.

Festivalul debutează astăzi, de la ora 19,30 la Cinema Studio din Bucureşti.

Concert Helene Segara

Diva scenei franceze, Helene Segara concertează astăzi pentru prima dată în România, astăzi, la Sala Palatului.

Aflată în turneul de promovare a noului ei album – „Parmi la Foule” -, artista va impresiona publicul fără îndoială cu melodiile care au fãcut-o celebrã în toatã lumea, precum „Elle tu l’aime”, „Mrs Jones” sau „Parlez-moi de nous”.

Biletele au preţuri între 90 şi 350 de lei, în funcţie de categorie. Concertul începe de la ora 20.00.

Flori, artă şi modă în Centrul Vechi 

Tot astăzi, În Centrul Vechi al Bucureştiului se deschide complexul Gabroveni 24, care îţi propune să te delectezi cu flori, artă şi modă de câte ori ai drum pe aici.

Aici vei putea găsi aranjamente florale, plante decorative, accesorii pentru casă şi grădină, la Florăriei Lipscani, ţinutele vintage ale designerilor români, la Atelierul A!UREA şi expoziţii permanente la Atelierului de creaţie.
Tot aici vei găsi întotdeauna un sfat vestimentar de nădejde, consiliere, cadouri, ţinute de închiriat.

„Egoistul”, la cea de-a 200 reprezentaţie

Dacă nu ai ajuns să îl vezi, „Egoistul” te invită în acest weekend la aniversarea „sa” de 200 de reprezentaţii la premiera sa, un spectacol impresionant care se jocă de 7 ani cu casa închisă.  

Celebra piesă a lui Jean Anouilh, este pusă în scenă de regizorul şi actorul Radu Beligan, şi propune o distribuţie de excepţie.

Spectacolul, despre egoism şi generozitate într-o familie tipică pentru o societate ca a noastră, are loc duminică, 23 octombrie, de la ora 20.00 la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti.
Biletul costă  50 lei, 40 sau 16 lei.

Vezi care sunt cele mai aşteptate premiere la teatru.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter