Unde te distrezi în acest weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Festivalurile de film ale toamnei ne vor face să mâncăm multe floricele, căci filmele de la festivalurile de peste an se vor îngrămădi în cinematografele din oraş.
Dacă nu ai poftă de popcorn, poate vrei să vezi un spectacol sau o demonstraţie extraordinară de tatuaje… Iată unde te poţi distra în acest weekend.

Creepy Animation Night

Timp de o săptămână, în care cele mai frumoase animaţii noi din toată lumea au rulat la foc continuu în cinematografele din oraş, îndrăgitul festival Anim’est aduce şi amatorilor de filme horror surprize interesante.

Cele mai terifiante producţii animate vor fi prezentate la Cinema Patria încercând să bage groaza în cinefili. Dacă rezişti fără să te ascunzi sub plapumă, vei putea vedea The Monster of Nix, Fuera de control, Agape şi multe alte animaţii horror drăguţe.

Tot acum, ajung la Cinema Studio si NCRR filmele-vedetă care au făcut furori la Cannes. Festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest” „The Tree of Life” de Terrence Malick (Palme d’Or), „Melancholia” de Lars von Trier, „Midnight in Paris” al lui Woody Allen, sau „Le Havre” de Ari Kaurismaki.

Până pe 20 octombrie, ai program la film începând cu 15.30.

Iar asta nu este tot. Scurtmetrajele premiate la Berlin şi Veneţia vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), care se defăşoară între 16 şi 20 noiembrie, la Cinema Scala.

Competiţia internaţională reuneşte unele dintre cele mai interesante şi avangardiste titluri, filme multipremiate, printre care, „Night Fishing”, creaţia rafinată a regizorului filmului „Oldboy”, Park Chan-wook, şi a fratelui său, artistul vizual Park Chan-kyong. Află care sunt premierele din cinema.

„Purificare”, în premiera oficială

Weekend-ul acesta, Teatrul Naţional deschide cortina pentru stagiunea de toamnă cu o premieră fabuloasă, desemnată în Cehia „cea mai bună piesă a anului 2010”.
„Purificare” de Petr Zelenka, în traducerea lui Mircea Dan Duţă, spune povestea unui om singur într-o societate care şi-a pierdut valorile morale.

Piesa, care ne arată, iată, că nu numai noi avem probleme cu valorile, vine cu o distribuţie de excepţie: Medeea Marinescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Lamia Beligan şi multe alte nume mari.

Spectacolul este pus în scenă sâmbătă şi duminică, de la ora 19, în Sala Atelier a TNB.

Vezi ce alte premierede senzaţie pregătesc teatrele în stagiunea de toamnă.

Conventia Internaţională a Tatuajelor

Dacă îţi plac tatuajele, fie şi numai să le admiri, în acest weekend ai ocazia să vezi cea mai mare demonstraţie de body painting şi body piercing, susţinută de nu mai puţin de  50 de tatuatori români şi străini.

World Trade Plaza găzduieşte timp de trei zile Convenţia Internaţională de Tatuaje, cel mai mare eveniment dedicat acestei arte, unde poţi asista la demonstraţii live absolut fascinante.

După competiţie, urmează un after-party în toată regula; nu rata concertul lui Ski King, considerat de mulţi a fi urmaşul lui Elvis şi al lui Johnny Cash.

Biletul costă 30 lei pe zi.

Concerte live

Dacă vrei să asculţi muzică live, te îndrumăm cu încredere în Madame Pogany. De la ora 21, Petra Acker şi Jimmy Cserkesz anunţă un repertoriu deosebit de jazz, soul şi RnB, dar şi bossa nova, samba şi un pic de folk, un melanj senzaţional de genuri încântător ce va răsfăţa auzul oricărui iubitor de muzică bună.

Biletul te costă 15 lei sau 10 lei, dacă preferi electro indie, mai excat trupa Discopolis. Cei trei britanici din Edinburgh aterizează, de pe scena prestigioaselor festivaluri Reading şi Leeds, direct în clubul Control din Bucureşti. Dacă nu îi cunoşti după fizic, îi vei recunoaşte după „Lofty Ambitions”, pe care în mod cert nu va lipsi din playlist.

Concertul începe de la ora 22.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter