Drama prin care a trecut Brigitte Trogneux când s-a aflat că are o relație cu Emmanuel Macron

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 18 ianuarie 2018, 17:18
Familia Trogneux a fost denunțată de localnicii din Amiens atunci când Brigitte a început să se întâlnească cu elevul ei adolescent, Emmanuel Macron, potrivit primei cărți biografice a Primei Doamne de la Elysée.

„Părinții ei, amândoi medici, erau tratați ca și când ar avea ciumă. Lumea le scuipa pe ușă și le trimitea scrisori de amenințare”, se arată în biografia neautorizată „Brigitte Macron: L’Affranchie/ Brigitte Macron: femeia eliberată”, scrisă de ziarista Maëlle Brun.

Cartea dezvăluie profunzimea ostilității pe care a întâlnit-o doamna Macron după ce a început relația cu elevul ei adolescent, pe când era profesoară la Liceul Catolic La Providance. Brigitte avea trei copii și un soț bancher, care o iubea. Se trăgea dintr-o familie înstărită, cu o afacere de succes cu prăjituri și văzută foarte bine în cercurile înalte din Amiens.

Dar când l-a întâlnit pe Emmanuel pentru prima dată, el având 14 ani și ea 38, viața ei respectabilă avea să se încheie.

Maëlle Brun notează că Brigitte s-a transformat peste noapte dintr-o femeie cu prieteni și o viață stabilă, într-una detestată și părăsită de prieteni din cauza relației acesteia cu tânărul Emmanuel Macron. „Mi-a spus cândva că și-a pierdut toți prietenii. Prietenii cu care își petrecurseră până atunci vacanțele s-au schimbat peste noapte și nu au mai vrut să-i vorbească”, dezvăluie autoarea.

Cât despre relația cu tânărul Emmanuel, la acea vreme, autoarea notează că era „tensionată”, Brigitte având de-a face îndeaproape cu furtuna iscată. Pe de-o parte era rușinea cauzată părinților ei, pe de altă parte destrămarea mariajului ei.

Soţul ei de atunci, bancherul André-Louis Auziere, când a aflat de această relaţie a avut o reacție violentă și plecat din casa în care locuiau împreună la Amiens, deşi divorţul dintre cei doi s-a pronunţat abia zece ani mai târziu, în 2006.

Întâmplarea a făcut ca Emmanuel Macron să fie coleg de școală cu fiica lui Auzier, Lawrence, la vremea respectivă.

Brigitte Trogneux s-a căsătorit cu Emmanuel Macron în 2007, la un an de la finalizarea divorțului de primul ei soț.

Biografa susține, de asemenea, că tânărul Macron a scris un roman de 300 de pagini, inspirat de povestea de dragoste pe care o trăia. Brun citează mărturia unei vecine a familiei din oraşul Amiens, fostă dactilografă, care a declarat că Macron i-a cerut ajutorul pentru redactarea unui roman.

„Îl cunoşteam din cartier şi într-o zi m-a rugat să-i dactilografiez 300 de pagini ale romanului său”, a declarat ea biografei Maelle Brun.

„Era un roman îndrăzneţ, un pic obscen! Evident, numele nu erau aceleaşi, însă cred că el a simţit nevoia să exprime ceea ce simţea la acea vreme”, a adăugat femeia care a dorit să rămână anonimă.

Palatul Elysée  a refuzat să comenteze pe tema existenţei acestei cărţi.

Citește și – Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe, atunci când președintele Franței s-a îndrăgostit de ea

Citește și – Cine este primul soț al lui Brigitte Macron

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter