Cum a ajuns Franța să recompenseze imigranții care luptă în prima linie cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Franța îi recompensează pe imigranții care luptă în prima linie cu pandemia de COVID-19 oferindu-le cetățenie, potrivit BBC.

Mai mult de 700 de imigranți au primit deja cetățenie franceză sau se află în etapele finale de obținere a acesteia. Printre ei se numără profesioniști în domeniul sănătății, agenți de curățenie sau lucrători din magazinele esențiale.

Până acum au depus candidatura 2.890 de persoane, dintre care 74 au primit deja pașaport franceze, iar altele 693 sunt în faza finală a acestui proces.

Citeşte și: Ce pași vor trebui urmați pentru a te putea vaccina anti-COVID-19

„Profesioniștii din domeniul sănătății, cei din curățenie, lucrătorii din centrele de îngrijire a copiilor sau a bătrânilor, toți și-au dovedit angajamentul față de națiune și a venit acum rândul republicii să facă ceva pentru ei,” a explicat Marlene Schiappa. ministrul delegat pentru cetățenie, după cum arată Digi24.

De regulă, solicitanții pentru cetățenie franceze trebuie să fi locuit în Franța timp de cinci ani, să aibă un venit stabil și să demonstreze că s-au integrat în societate. Acum însă, imigranții din prima linie de luptă cu pandemia trebuie să fi locuit în Franța doar doi ani, restul eforturilor lor făcându-i eligibili pentru a primi cetățenia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter