Destinaţii: Roma în 3 zile nebune sau mic ghid practic pentru turişti

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 12 iulie 2022, 13:27

Săptămâna trecută am fost la Roma. Am zburat pentru prima dată şi am vizitat un oraş exagerat de turistic şi nemaipomenit de vechi.
Ce am făcut pe acolo? Vaaai, păi am reuşit în trei zile să vedem Vaticanul, Piazza Navona, Piazza di Spania, Treptele spaniole, Fontana di Trevi, Colosseumul din Roma şi cam tot ce mai era de văzut.
Destinaţii: Roma în 3 zile nebune sau mic ghid practic pentru turişti
Ce trebuie să ţineţi minte:
Roma Pass face toţi banii, pentru că transportul în Roma e scump şi pentru că acest card include şi două intrări la muzee.
Hoţii sunt majoritatea pakistanezi, sau cu origini indiene mai îndepărtate, dar există şi copii învăţaţi foarte ingenios, să semene cu oamenii obişnuiţi, asta până vă lasă fără portofel!
Există obiective mai puţin cunoscute, dar care vă lasă cu gura căscată, cum ar fi Castelul Sant’Angelo, un pasaj  uprateran de pe străzile din jurul Fântânii Trevi, sau Biserica din Piazza della Republica.
Carabinierii şi poliţia nu prea dau informaţii folositoare şi nu prea ştiu mare lucru despre oraşul în care locuiesc (am întrebat despre orarul metroului, au greşit, despre o anumită clădire, ne-au trimis în direcţia opusă şi multe altele). Cel mai bine este să folosiţi harta de la hotel sau aplicaţiile de pe telefonul mobil.

Vezi şi locuri de vizitat în Roma – cele mai impresionante obiective turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter