99% dintre persoanele decedate de COVID-19 din Italia nu erau vaccinate

De Unica.ro, pe
Un raport realizat de Institutul Superior al Sănătății din Italia arată că 99% dintre persoanele care au decedat de COVID-19 în ultima jumătate de an în Italia nu erau vaccinate.

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 236

Același raport arată că media de vârstă a acestora era de 89 de ani și că cei mai mulți sufereau și de boli cronice, după cum relatează Corriere della Sera, citat de G4Media. De asemenea, 1% dintre persoanele vaccinate anti-COVID-19 (inclusiv cu a doua doză) au murit din cauza bolii. În acest sens s-au înregistrat 423 de decese, din totalul de 35.776 de decese înregistrate din februarie din cauza COVID-19.

„Cu toate acestea, oamenii ies în stradă pentru a-și revendica dreptul de a nu se vaccina, respingând realitatea faptelor și expunându-se riscului de contagiere”, arată ziarul italian care a relatat despre aceste statistici.

Cei mai mulți oameni care au decedat și erau vaccinați sufereau de boli cronice, cum ar fi cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială.

Citește și: Țara în care studenții ar putea fi obligați să se vaccineze anti-COVID-19

Citește și: De ce persoanele complet vaccinate încă se pot îmbolnăvi de COVID-19

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Citește și: Eradicarea variolei ar fi fost imposibilă în era social media, potrivit lui Anthony Fauci

„Nu este o surpriză faptul că vaccinurile nu sunt eficiente la un grup mic de oameni, de obicei la persoanele foarte în vârstă și la pacienții cu sistem imunitar slăbit”, a explicat Graziano Onder, specialist în geriatrie, conform Libertatea. „Este dificil să faci o estimare, dar se poate spune fără urmă de îndoială că vaccinurile au salvat milioane de vieți”.

Totodată, specialiștii amintesc că niciun vaccin nu poate oferi protecție 100%, varianta Delta îngreunând cu atât mai mult situația. „Ciclul complet al vaccinurilor ARNm (Pfizer și Moderna) protejează în jur de 90%-95% persoanele simptomatice și în proporție de 80% feresc persoanele vaccinate de nevoia spitalizării”, a arătat virologul Giorgio Palù, membru al Comitetului tehnic științific. „Varianta Delta este eficient neutralizată în special de anticorpii induși de vaccinurile ARNm, chiar dacă sunt necesare valori mai mari decât cele necesare pentru a limita tulpina virală originală”.

Italia a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent 128.000 de decese și 4,12 milioane de cazuri de vindecare. Momentan, aproximativ 50% din populația țării a fost imunizată anti-COVID-19 cu schema completă de vaccinare.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!