Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Luni, 26 septembrie 2022, 16:56

Petrecerile de nuntă trebuie urmate de călătorii spre destinații pentru luna de miere cu totul deosebite. Îți propunem câteva locuri frumoase în România, dar și prin Europa sau pe meleaguri exotice, în funcție de buget.

Cuprins

Nunta de vis nu trebuie să se termine după ce ai aruncat buchetul de mireasă. Din contră, cele mai frumoase momente mirii trebuie să le trăiască în luna de miere, iar noi îți propunem o listă variată cu destinații pentru luna de miere.

Vei găsi locuri romantice din România despre care, poate, nici nu ai auzit, insule minunate din Grecia și Croația, destinații inedite în Franța și Italia sau locuri exotice pentru toate bugetele.

Destinații pentru luna de miere în România

Tot mai multe pensiuni și hoteluri moderne au amenajat apartamente nupțiale speciale pentru îndrăgostiți. Iată câteva destinații deosebite unde poți petrece câteva zile din luna de miere pe plaiurile mioritice. Piscine, ape termale, cine romantice, plimbări cu vaporașul, plimbări cu sania sau cu trăsura, stațiunile și hotelurile din România pot oferi tot ce vrei pentru luna de miere.

Băile Felix

Renumită pentru bazinele ei cu ape termale, Băile Felix beneficiază în ultimii ani de hoteluri de rang internațional, în care poți găsi tot luxul de care ai nevoie în luna de miere. Centrele spa, masajul de relaxare, apartamentele confortabile, restaurantele cu specialități culinare completează oferta specială de care se pot bucura tinerii miri.

Delta Dunării

Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!

Delta oferă azi câteva resorturi de lux, cu pachete speciale pentru o lună de miere romantică. Nu doar că nu vor lipsi plaja, piscinele și preparatele culinare delicioase, dar aici te poți bucura de plimbări romantice cu barca printre nuferi, în lumina aurie a apusului sau de confortul unei vile așezate chiar pe malul apei. Poți vizita satele tradiționale lipovenești și te poți bucura de cântecul păsărilor pe care numai în deltă îl mai poți auzi atât de aproape.

Poiana Brașov

Indiferent de anotimp, Poiana Brașov este o destinație frumoasă pentru luna de miere. Hotelurile de lux, piscinele, tratamentele spa, plimbările cu sania sau cu trăsura, aerul minunat, peisajele de vis încărcate de brazi și potecile romantice din jurul stațiunii te ajută să te bucuri de un sejur deosebit.

Mamaia

Dacă organizezi nunta în toiul verii, hotelurile pretențioase din stațiunea Mamaia se înscriu în lista cu destinații inedite pentru luna de miere. Te bronzezi, te relaxezi, te distrezi în cluburi, te bucuri de o atmosferă dinamică și veselă și nu ai nicio zi de plictiseală în Mamaia. Bineînțeles, bugetul trebuie să fie unul pe măsura distracțiilor.

Destinații pentru luna de miere în apropiere de România

Bulgaria, un litoral bogat în surprize

Dacă vrei o lună de miere aproape de casă, dar într-un loc inedit, alege Nessebarul. Este unul dintre cele mai vechi și frumoase orașe cu iz medieval din Europa. Situat la 207 km de Vama Veche, în regiunea Burgas, orașul este situat pe o peninsulă romantică, înțesată de clădiri cu aspect istoric și cu multe povești. Are numeroase taverne colorate și liniștite, unde poți lua masa în doi, se bucură de proximitatea unor plaje deosebite cum este cea din stațiunea Sunny Beach și are o climă blândă, caldă și foarte plăcută.

Din Nessebar poți face excursii în Obzor și Burgas și te poți caza într-unul din hotelurile de lux din Sunny Beach pentru a te bucura de un tratament preferențial în luna de miere.  

Grecia, o lună de miere plină de soare și pasiune

Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!

Te poți căsători religios în Grecia, în bisericuțele ortodoxe atât de simple și de frumoase, cu icoane vechi și altare modeste. Apoi poți petrece în această țară luna de miere unde ai sute de locuri retrase, plaje romantice și plimbări cu vaporașele.

Insulele grecești sunt, poate, cele mai potrivite locuri pentru luna de miere în Grecia. Fiecare insulă beneficiază de zeci de plaje superbe, multe dintre ele puțin frecventate de turiști, sate pitorești, clădiri vechi, străduțe pietruite, taverne romantice și preparate delicioase din pește și fructe de mare, alături de vinuri și dulciuri specific grecești de care te vei îndrăgosti.

Iată și o listă cu cele mai bune insule din Grecia unde poți căuta hoteluri cu oferte speciale pentru tinerii miri

  • Syros, din arhipelagul Cycladelor
  • Paros, situată în inima Cycladelor
  • Milos, insula cu nisipuri albe din Cyclade
  • Skopelos, insula pe care s-a filmat ”Mama mia!”
  • Corfu, paradisul verde din Marea Ionică
  • Creta, perla Mării Egee

Turcia, stațiuni renumite pentru lux și relaxare

Kusadasi

Vacanțele all inclusive în Turcia, în stațiunile cu resorturi de lux îți oferă tot ce vrei în luna de miere pe timpul verii.

Chiar dacă te cazezi într-un hotel de 5 stele din Antalya, trebuie să vizitezi Istanbulul și Capadoccia și să nu pleci din Turcia fără suvenirurile lor romantice din aur sau pietre prețioase.

Iată cele mai căutate stațiuni pentru luna de miere în Turcia:

  • Antalya, una dintre cele mai mari stațiuni din sudul Turciei, pe malul Mării Mediterane
  • Bodrum, oraș boem pe coasta Mării Egee, renumit pentru plajele sale pitorești, pentru taverne și magazine tradiționale
  • Cirali, stațiune la Marea Mediterană, în provincia Antalya
  • Cesme, stațiune la Marea Egee, în apropiere de Izmir
  • Cappadoccia, provincie istorică din Antalya centrală, renumită pentru orașele subterane și locuințele săpate în vârfurile vulcanice ale munților
  • Kusadasi, stațiune la Marea Egee, renumită pentru hotelurile de lux și plajele excepționale

Croația, locuri renumite pentru luna de miere

Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!
Traseele spectaculoase pe malul lacurilor în parcul natural Plitvice

Una dintre cele mai romantice destinații pentru luna de miere în apropiere de România este Croația, cu orașele ei istorice, cu poveștile medievale, plajele spectaculoase și insulele pline de surprize.

Coasta Dalmată și parcurile naționale din Croația sunt potrivite pentru cei care își doresc o lună de miere activă, cu multe excursii, drumeții, plimbări, croaziere pe iahturi, cu istorie, locuri romantice, orașe pitorești, castele și peisaje de vis.

Iată câteva locuri unde îți poți petrece luna de miere în Croația, pe coasta Dalmată, la Marea Adriatică.

  • Poți opta pentru diverse croaziere spre stațiunile croate sau spre insulele Elaphiti și Pakleni
  • Poți face turul orașului Dubrovnik încărcat de istorie și clădiri medievale
  • Poți vizita Parcul Natural Plitvice, renumit pentru lacurile și cascadele sale minunate,
  • Poți alege o croazieră de o zi pe catamaran, spre Hvar, insulele Pakleni și Brac
  • vizitarea cascadelor Krka sau Mostar și Kravice
  • vizitarea Lagunei Albastre și orașul Trogir

Destinații exotice pentru luna de miere

Alege o destinație cu totul specială pentru luna de miere de care te bucuri doar o dată în viață cu adevărat. Merită să rezervi un buget mai consistent pentru experiențe cu totul inedite. Poate că vei cheltui între 2000 și 4000 de euro de persoană, dar vei descoperi locuri fantastice, ape cristaline, insule de smarald, plaje cu nisip atât de fin și locuri uimitoare pe care le vezi doar la televizor.

Punta Cana, Republica Dominicană

Este una dintre cele mai frumoase destinații pentru luna de miere din Caraibe, cu nisip alb-auriu, fin și curat, cu ape de un turcoaz ireal și plaje întinse, mărginite de cocotieri, cum numai în stațiunile de lux din filme poți vedea.

Un asemenea paradis este accesibil pentru oricine, dar trebuie să ai un buget mai consistent, de peste 3.000 de euro. Aici este vară tot timpul, dar în perioada august – octombrie apar uraganele.  De aceea, cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Punta Cana este noiembrie – aprilie, când temperaturile ajung la valori foarte plăcute, în jur de 25 – 28 de grade, fără să fie caniculă.

Zanzibar, Tanzania

Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!
ape ireal de albastre in Zanzibar

Fostă colonie portugheză, ulterior aflată sub protectorat britanic, Zanzibar are o cultură și o tradiție aparte, cu numeroase influențe populare, unice și împrumuturi de pe continent. Se vorbește frecvent engleza, iar hotelurile de lux nu lipsesc și nici nu sunt exorbitant de scumpe, așa cum te-ai aștepta.

Poți petrece o lună de miere cu tot răsfățul la un preț de 2500 – 3000 de euro, iar cea mai bună perioadă să alegi această destinație este iarna. Din iunie până în octombrie sunt temperaturi ridicate, iar în lunile noiembrie – decembrie – ianuarie vei găsi aici temperaturi plăcute, așa cum sunt în luna iunie la noi la mare.

Krabi, Thailanda

Uimitoarea Thailanda te așteaptă cu multe locații de vis și cu un Bangkok plin de surprize, cu petreceri, hoteluri de lux, magazine inedite și plaje excepționale.

Două dintre locurile speciale ale țării sunt Phuket și Krabi cu excelenta plajă Railay de unde poți pleca în scurte croaziere pe alte insule din marea Andaman.

Oriunde te-ai caza pe coastă, în Thailanda, vei găsi plaje insolite, puțin populate, vegetație luxuriantă, cascade uimitoare, sate pitorești și resorturi de lux.

Thailanda poate fi vizitată în timpul iernii de la noi, în perioada octombrie – ianuarie, dar trebuie să îți faci rezervări din timp. Bugetul pentru o vacanță cu zbor inclus și cele mai bune condiții la hotelurile frumoase trebuie să pornească de la 2500 de euro.

Maldive, Oceanul Indian

Destinații pentru luna de miere. Locuri romantice în România și în lume!

Această țară insulară excepțională oferă cazare și destinații de vacanță pentru toate buzunarele. Dacă vrei o experiență cu adevărat unică, poți căuta oferte pe insulele particulare, unde un resort de lux îți va îndeplini toate visele din luna de miere. Bugetul trebuie să fie pe măsură, de la 5.000 de euro în sus.

Dar poți găsi oferte cu tot cu zbor și cazare la prețuri puțin mai mici în resorturi la fel de frumoase, dar mai accesibile. Maldive poate fi vizitată în orice perioadă a anului, dar cea mai bună perioadă este cuprinsă între decembrie și luna aprilie, conform calendarului nostru.

Bali, Indonezia

Bali

Cultura indoneziană, tradițiile și obiceiurile lor, plajele de zis, vegetația luxuriantă, hotelurile de lux cu piscine infinite și apele de un albastru ireal precum multe și multe atracții, excursii și obiective inedite fac din Bali una dintre cele mai râvnite destinații pentru luna de miere din lume.

Bali poate fi vizitată oricând în timpul anului, are o climă caldă și blândă care poate fi surportată de către oricine. Dar pentru prețuri mai accesibile, ar fi bine să mergi în extra sezon, în lunile decembrie – martie, când un buget de 3.000 de euro este satisfăcător.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter