Canalele au secat în Veneția. Romantismul venețian, distrus de secetă / Foto

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 16:47

Celebrele canale din Veneția au secat, lăsând gondolele pe uscat. Totul din cauza secetei cu care Italia se confruntă în ultima perioadă.

Săptămânile de iarnă în care zăpada nu și-a prea făcut simțită prezența au ridicat mari probleme în Italia, care se confruntă cu o perioadă de secetă. Oamenii de știință sunt îngrijorați, întrucât mai multe canale celebre din Veneția au secat.

Celebrele canale din Veneția au secat

Potrivit The Guardian, în această perioadă a anului, locuitorii orașului italian obișnuiau să se îngrijoreze din cauza inundațiilor, și nu a secetei. Acum, canalele au secat, făcând astfel imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor acvatice și a ambulanțelor.

Po, cel mai lung râu ce curge din Alpi, aduce cu 61% mai puțină apă față de normalul acestei perioade a anului, a anunțat Legambiente, un grup al protejării mediului înconjurător.

În iulie 2022, Italia a suferit din cauza celei mai mari secete din ultimii 70 de ani și a declarat stare de urgență în zonele ce înconjoară râul Po.

„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă ce s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a afirmat climatologul Massimiliano Pasqui.

Citește și: Cine este femeia care a inventat mașina de spălat vase. Josephine Cochrane a reușit să se afirme într-o lume a bărbaților

Citește și: Cine este femeia care a inventat ștergătorul de parbriz. Mary Anderson s-a luptat să revoluționeze industria auto, dar a fost refuzată

De asemenea, nivelul apei din lacul Garda a scăzut la un record minim, făcând posibilă ajungerea la mica insulă San Biagio de pe lac, printr-o cale expusă.

Un anticiclon domină vremea în vestul Europei de 15 zile, aducând temperaturi blânde, observate de obicei la sfârșitul primăverii.

Romantismul venețian, distrus de secetă

Seceta a distrus și romantismul ce domina frumosul oraș italian. Aici, turiștii veneau să se plimbe cu gondolele și să își declare dragostea.

Dar, la vederea gondolelor din Veneția care nu mai au unde pluti, turiștii s-au arătat dezamăgiți.

Imagini care au devenit virale din unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, arată o mulțime de bărci ce stau triste la marginea canalelor, iar localnicii speră vor reuși, în curând, să revină la normal.

Citește și: Povestea „femeii toxice”. Mai mulți medici s-au îmbolnăvit încercând să o salveze pe Gloria Ramirez

Citește și: Specialități culinare elvețiene. Ce delicii te așteaptă în Elveția!

Turiștii se plimbă pe trotuarele de lângă canalele pe care sperau că se pot plimba cu gondola, visând la o vacanță plină de romantism și iubire.

Frumoasa Veneție mai poate redeveni orașul iubirii doar dacă în perioada următoare va avea parte de ploi abundente.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată acum Veneția, după ce au secat cele mai importante canale ale orașului

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter