Destinaţii pentru mini vacanţa de 1 decembrie

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pentru cei mai norocoşi dintre noi, 1 decembrie poate să vină cu o mini vacanţă. Cum Ziua Naţională a României se va sărbători cu mare pompă joi, vineri sunt…
…mari şanse să fii obosită, astfel că cea mai bună soluţie este să îţi iei un weekend prelungit pentru o scurtă escapadă înainte de sărbători.

Dar nu din sentimente antinaţionaliste ascunse îţi propunem să fugi de parada militară de 1 decembrie şi „pomana” cu fasole şi cârnaţi, care trebuie să fie delicioasă de altfel, ci pentru că acum este cea mai avantajoasă perioadă pentru a vizita faimoasele târguri şi pieţe de Crăciun, când spiritul sărbătorilor de iarnă pluteşte în aer, iar ofertele agenţiilor de turism sunt mai mult decât tentante.

Iată cinci destinaţii spectaculoase şi accesibile pe care trebuie să le surprinzi în toiul pregătirilor de Crăciun.

Viena

 
Este fără îndoială o experienţă unică să vizitezi Capitala austriacă în plin sezon al pregătirilor pentru Crăciun. Încă de la mijlocul lunii noiembrie oraşul este animat de mii de turişti din întreaga lume care vin pentru cumpărături sau doar să admire pieţele de Crăciun.

Cea mai cunoscută este Rathausplatz, din faţa primăriei, care seamănă la rândul ei cu o casă din poveşti.

Vin fiert, bomboane cu marţipan, castane prăjite şi decoraţiuni, căsuţele din lemn sunt atracţia marilor bulevarde.

Un break city de 4 zile, cu avionul, costă în medie 250 de euro, iar o excursie cu autocarul, 200 de euro.

Sibiu

În caz că nu te încântă drumul cu avionul, magica atmosferă şi forfota veselă de dinainte de Crăciun le poţi surprinde la fel de autentice în Sibiu.

Oraşul este deja străjuit de instalaţiile luminoase de Crăciun, iar în Piaţa Mare poţi admira bradul secular de 20 de metri, adus tocmai de pe vârful Negoiu, sub care este amplasată, ca în fiecare an, o iesle.

În plus, pe 26 noiembrie se deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu, despre care se poate spune că face concurenţă marilor pieţe de Crăciun din Europa.

În această perioadă, găseşti cazare extrem de ieftină, preţurile fiind ca în restul anului. La pensiuni, tarifele încep de la 65-70 de lei pe noapte.

Budapesta

Mai accesibilă decât Viena, atât ca distanţă, cât şi ca preţ, Capitala Ungariei poate fi o altă idee inspirată pentru cei care vor să evadeze în mini vacanţa de 1 decembrie.

În 2008, târgul de Crăciun din Piaţa Vörösmarty a fost desemnat de către Sunday Sun cel mai frumos din Europa.
Festivaluri colorate, spectacole pentru copii, miros de dulciuri şi vin fiert, atmosfera de sărbătoare din Budapesta te va cuceri pe loc.

Dacă nu vrei să mergi cu maşina, găseşti excursii cu autocarul începând şi de la 125 de euro de persoană.

Bran

Şi în timpul sărbătorilor, dar şi înainte de aceastea, Branul pare că este într-o sărbătoare continuă, fiind una dintre cele mai vizitate locuri de pe la noi. Din acest motiv, nici preţurile nu sunt prea mici în preajma sărbătorilor, dar dacă alegi să faci o plimbare de 1 decembrie nu va trebui să spargi bugetul familiei.

Preţurile la pensiuni încep de la 100 de lei pe cameră, la fel ca în restul anului.

Praga

Scenele biblice cu oi şi iesle din paie, străzile luminate de miile de becuri şi luminiţe, mirosul de mâncare şi scorţişoară şi corurile ce răsună din biserici, iată atmosfera din „oraşul celor o sută de turle” care se pregăteşte de sărbătoare.

Târgul de Crăciun, care se deschide în fiecare an pe 26 noiembrie, se distinge printre celelalte ca fiind cel mai lung târg din Europa, ce durează până pe 8 ianuarie.

Un sejur de 4 zile în Praga, transport cu avionul, te costă 200 de euro.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter