Depeche mode: Concertul care a unit 50.000 de oameni

De Unica.ro, pe

„Welcome to My World” a fost piesa care a deschis concertul celor de la Depeche Mode, concert care a avut loc miercuri, 15 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Apoi s-a declanşat isteria celor 50.000 de oameni prezenţi la eveniment, unde hiturile trupei s-au armonizat perfect cu filmele proiectate pe ecranele uriaşe din spatele scenei. Dacă la începutul show-ului solistul, Dave Gahan a renunţat la sacou, finalul l-a prins la bustul gol cântât piese precum „Just Can’t Get Enough” şi „I feel you”.

Admiratorii legendarei trupe s-au putut bucura în cele două ore cât a durat show-ul de melodiile arhicunoscute deja „Angel”, „Walking in my shoes”, „Barrel of a Gun” şi „A question of Time”.

Celebri pentru show-urile live spectaculoase, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher nu şi-au dezamăgit fanii nici de această dată, scena, a cărei construcţie a durat mai multe zile, fiind una cu adevărat specială, unică în lume. Designul inovator a fost gândit de Anton Corbijn şi are la bază elementele grafice care se regăsesc şi în noua identitate vizuală a trupei. Practic, logoul Depeche Mode a fost sursa de inspiraţie pentru uriaşele ecrane de proiecţie ce asigură un spectacol video impresionant. Echipa de producţie a trupei a venit la Bucureşti cu propriile instalaţii de sunet şi lumini, peste 700 de kilowaţi asigurând reuşita unui show electrizant, anunţă Mediafax.
Vezi ce vedete din România au fost la concertul Depeche Mode. CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO!

Concertul de la Bucureşti a fost al cincilea show din cadrul turneului de promovare a noului album „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai).

Din România, trupa Depeche Mode va pleca la Istanbul, unde are programat un concert vineri.

Prezantă la concert, Giulia Anghelescu a fost foarte entuziasmată de spectacol. „Iniţial, în partea unde am stat noi nu s-a auzit foarte bine, dar am coborât şi s-a auzit senzaţional. Sunt unele piese noi pe care nu le ştiam, dar mi-au placut.”, a spus Giulia, conform RTV.

Depeche Mode este o formaţie britanică de muzică synthpop/electronic fondată în 1980 în oraşul Basildon, din comitatul Essex, provincia Anglia din Marea Britanie. Este una dintre cele mai longevive şi de succes formaţii apărute în perioada New Wave şi New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei „futuriste” alături de Soft Cell, Gary Numan şi The Human League. Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în heavy rotation pe MTV.

Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume şi au avut patruzeci şi patru de piese în UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist şi au influenţat mulţi din artiştii cunoscuţi de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare şi utilizării de mostre (sampling). Deşi foarte influenţi în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificaţi în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) şi Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formaţia după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formaţie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore şi Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter