Boala de care suferă Celine Dion. Artista și-a anulat, cu ochii în lacrimi, concertul de la București

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Joi, 08 decembrie 2022, 18:47

Celine Dion, una dintre cele mai îndrăgite artiste al lumii, se confruntă cu probleme de sănătate. Din această cauză, cântăreața și-a anunțat fanii că va anula toate concertele programate pentru anul viitor în Europa, printre ele, și cel de la București.

Cântăreața Celine Dion a anunţat anularea concertelor din cadrul turneului „Courage World Tour”, care fuseseră programate pentru vara anului 2023. Cântăreața ar fi trebuit să susțină mai multe concerte în perioada 31 mai – 17 iulie.

Celine Dion nu va mai cânta la București în 2023

Într-un mesaj video postat pe reţelele sociale, cântăreața a spus că suferă de anumite „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale.

În România, Celine Dion urma să cânte în fața zecilor de mii de fani pe 11 iunie, la București. Spectacolul s-ar fi desfășurat pe Arena Națională. Cei care au cumpărat deja bilete pentru concert vor primi înapoi banii.

„Mă doare să vă anunţ că nu voi fi pregătită să-mi reiau turneul în Europa. Mi-e dor să vă văd pe toţi… să fiu pe scenă… să cânt pentru voi. Întotdeauna mă dăruiesc 100% în show-urile mele, dar nu vă pot oferi asta acum. Ca să pot ajunge din nou la voi nu am altă variantă decât să mă concentrez pe sănătate şi să sper că sunt pe drumul cel bun spre vindecare”, a anunţat Celine Dion.

Celine Dion încă se recuperează în urma problemelor de sănătate pe care le-a avut şi a anunţat că va fi nevoită să anuleze un număr de opt concerte programate să aibă loc în vara lui 2023, din care face parte şi spectacolul de la Arena Naţională Bucureşti.

După moartea soțului ei, producătorul Rene Angelli, în anul 2016, care a murit din cauza unui cancer la gât, o scădere bruscă în greutate a provocat numeroase discuții despre artistă. Au apărut apoi spasmele musculare care au împiedicat-o pe Celine Dion să facă orice fel de performanță.

Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, a început mărturisirea lui Celine Dion de astăzi.

Citește și: Ce se întâmplă cu Celine Dion. Artista a primit un diagnostic crunt. „Nu se poate deplasa”

Ce este „sindromul omului înțepenit”, boala de care suferă artista

Sindromul omului înțepenit, cunoscut si ca boala Moersch-Woltman, este o tulburare neurologica rară de proveniență necunoscută, care se manifestă prin rigiditate progresivă. Persoanele care sunt diagnosticate cu această boală suferă contracții musculare fluctuante, Aceste contracții apar mai ales în zona axială.

Prognosticul pentru sindromul „omului ințepenit” este variabil și nu se poate spune cu exactitate cât de severă poate deveni boala, dar mai ales în cât de puțin timp.  Tetania musculara poate conduce la ruptura mușchiului și a oaselor sau la tulburări ale deglutiției și respirației în cazuri severe.

Printre simptomele acestui sindrom se regăsesc redoarea muscularnă a trunchiului si membrelor care vine și pleacă, determinând înțepenirea spatelui sau durere, o postura ortostatica exagerată și mers înțepenit. 

Spasmele musculare severe ale brațelor și picioarelor , atunci când persoana este atinsă sunt frecvente. In timp apare lordoza si articulatiile încep și ele să înțepenească. Din cauza spasmelor musculare bruște, apar căzături care determină alte complicatii traumatice, scrie romedic.ro.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter