5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu un gram de imaginaţie şi puţin spirit ecologist, oricine îşi poate împrospăta casa. Fără să cheltuieşti o avere în magazine, şi tu poţi fabrica decoraţiuni surpinzătoare din lucrurile inutile.
Iată câteva idei despre cum poţi transforma lucrurile inutile în decoraţiuni ingenioase .

O vază originală

 
5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură Ştii suportul acela pentru firul de orhidee, care seamănă cu o eprubetă. Poate că nu ai idee, dar în casa ta ai o mulţime de astfel de recipiente, care pot înlocui în mod inspirat celofanul demodat atunci când vrei să oferi o floare.

Caută un pix consumat şi taie vârful de plastic.
 
Introdu apoi un fir de floare şi adu puţină viaţă în atmosfera mohorâtă de la birou.

Micile vaze îşi vor găsi utilitatea în orice spaţiu unde nu ai loc pentru o vază voluminoasă.
 
În plus, sunt foarte practice, pentru că florile vor sta drepte şi nu se vor mai lăsa pe lângă glastră.

O tavă practică

 
5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură
Din mobilierul de bucătărie pe care te pregăteşti să îl arunci poţi realiza decoarţiuni surprinzătoare, dacă alegi să le „reciclezi”.

Uşa de la sertar de exemplu poate fi transformată extrem de simplu, doar cu puţină imaginaţie, într-o tavă foare şic.

Finisează mai întâi suprafaţa cu material de umplere pentru lemn, dacă este nevoie (găuri de carii, locuri ciobite) şi vopseşte uşa, fără a-i scoate mânerele, în alb sau colorat.
Las-o să se usuce câteva ore şi ceaiul poate fi servit.
 

O scobitoare utilă

 
5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură Deşi pare un aspect minor, modul în care sunt aşezaţi la masă este foarte important pentru invitaţi. Indiferent că vorbim de o nuntă, o reuniune sau o petrecere. Prin urmare, ca să eviţi eventuale motive de supărare, mai bine stabileşte dinainte ordinea în care vor sta la masă.

Dacă ai pregătit cocktailuri sau limonadă, poţi folosi beţigaşele de frigărui pe post de carduri cu numele invitaţilor, ca cele de nuntă. Ia un carton colorat şi taie-l în bucăţi mici, de mărimea unui post-it.
 
Scrie pe fiecare numele prietenilor şi perforează-le cu scobitoarea de frigărui. Aminteşte-le acestora să le scoată înainte să bea.

Un loc pentru telecomandă

 
5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură Ţi-ai cumpărat măsuţă aceea elegantă pentru living, ai găsit să pui chiar şi o poliţă multifuncţională apoape de canapea, dar continui să tot pierzi telecomanda prin pat.

De acum însă, nu vei mai pierde începutul filmului ca să răscoleşti după telecomandă, pentru că îţi propunem un suport unde va fi la loc sigur.
Caută o pereche de blugi pe care nu o mai porţi (îi poţi transforma într-o pereche trash jeans) şi desfă un buzunar de pe spate.
 
Îţi mai trebuie o bucată de pâslă (material de tip fetru) şi… o pernă pe care vrei să o stilizezi.

Lipeşte buzunarul de pernă, folosind stratul de pâslă la mijloc, cu ajutorul unui fier de călcat. Iată suportul pentru telecomanda ta.

Suport pentru pahar

 
5 decoraţiuni ingenioase pe care le poţi face singură Ce faci cu un pulover pe care l-ai stricat din greşeală? Din moment ce îl poţi dona, te-ai gândit cel mai probabil să îl arunci. Dar nu te grăbi. Îi poţi găsi o întrebuinţare inedită, la care sigur nu te-ai fi gândit.

Spală bluza la maşină (exact cum ai compromis-o) cu apă fierbinte (100 de grade Celsius) şi un program de stoarcere cât mai mare (acelaşi ca pentru blugi), de preferat în două cicluri.

Când o vei scoate, bumbacul se va transforma într-un material rigid, aproape aprepat. Întinde materialul pe masă şi înarmează-te cu un creion, o foarfecă şi un pahar cu gura largă. Decupează apoi şase suporturi de pahare, ca să „croieşti” un set. Nu-i aşa că este o idee originală?
 
Foto: Shutterstock, goodhousekeeping.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter