(P) Suferi de anxietate? Găsește-ți liniștea în dormitor

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 30 septembrie 2019, 16:18

Perna moale te afundă în lumea viselor și te face să uiți de toate. De aceea este considerată de mare ajutor pentru persoanele care suferă de tulburări emoționale și, mai ales, de anxietate.

Suferința sufletească reușește să doboare trupul sănătos. Și apar dureri dintre cele mai neașteptate, în ciuda aparențelor. Totuși, numai un specialist poate da diagnosticul în astfel de situații. Cine s-ar fi gândit că o durere de burtă intensă sau o eczemă pot fi consecințe ale unor trăiri profunde? Ei bine, când suntem supărați, durerea fizică se declanșează sau se amplifică. Și asta pentru că mintea e cea care îi dictează trupului. Iar impactul emoțiilor asupra sănătății nu trebuie subestimat.

Sufletul ne îmbolnăvește

În general, boala nu reprezintă doar o problemă fizică, biologică. Mai degrabă, apare sau se accentuează din cauza a ceea ce trăim, cu mintea și cu sufletul. Starea emoțională poate declanșa sau agrava o boală fizică în orice moment.

Psihicul este în strânsă legătură cu funcția organică, ceea ce înseamnă că ne exprimăm emoțiile prin procese și modificări fiziologice. Furia accelerează bătăile inimii și crește tensiunea arterială. 

Frica provoacă palpitații ale inimii. Veselia ne face să râdem, iar râsul ne pune în mișcare toți mușchii. Când suntem supărați, durerea fizică se amplifică. Și este vorba despre acea stare de disconfort până la chin, fără să existe, în aparență, o cauză palpabilă. Aceasta poartă numele de durere psihosomatică. Exemple clasice de boli psihosomatice sunt migrenele, gastrita, ulcerul, colonul iritabil, astmul sau dermatita. 

Perna moale se numără printre soluții

Ascultându-ne mintea, prin semnalele pe care le transmite în corp, reușim să depistăm cauza problemelor și să regăsim echilibrul. Anxietatea generată de problemele de familie, stresul de la locul de muncă, educația copiilor, preocuparea pentru starea de sănătate și bunăstarea celor apropiați influențează în mod direct apariția bolilor psihosomatice. Așadar, echilibrul e cheia. 

Se spune că, pentru a avea grijă de cei din jurul tău, trebuie, înainte de toate, să ai grijă de tine. În vreme ce medicamentele reușesc să înlăture bolile fizice, sentimentele nu se pot șterge cu buretele. În adâncul sufletului, suntem noi cu noi înșine. Iar seara, când pui capul pe perna moale, poți scăpa de griji. Căci perna moale, din materiale plăcute la atingere, antialergice, te invită la visare și la retrăirea clipelor liniștite ale copilăriei fără griji.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter