De unde sunt inspirați bandiții din comedia „Singur acasă”

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 14 decembrie 2017, 15:56
De unde le vin ideile regizorilor de filme? Ei bine, uneori, atunci când imaginația lor nu reușește să zburde, muza personajelor din filme este găsită în desenele animate sau în viața reală.

Ce legătură există între comedia „Home Alone” și animația Disney „101 dalmațieni”, poți afla în cele ce urmează.

Când a apărut în cinematografe în noiembrie 1990, „Home Alone” a rulat încontinuu câteva luni de zile, până în primăvara anului următor. Este o comedie care, cu siguranță, nu mai are nevoie de nicio introducere specială, având în vedere că a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare hit din toate timpurile.

Aproape niciunul dintre noi nu își poate imagina Crăciunului fără această poveste ilară a lui Kevin, un băiețel inventiv care are de-a face cu doi hoți.

„Bandiții uzi”, Harry Lime (Joe Pesci) și Marv Merchants (Daniel Stern), au făcut tot hazul filmului cu relația lor clasic-cinematografică de tip „lunganul și îndesatul” sau „descurcărețul și nepriceputul”. Însă ceea ce nu mulți știu, este că cei doi își au echivalentul într-un alt cuplu iconic de răufăcători, „croit” exact după același tipar.

101 dalmatieni

Este vorba despre Jasper și Horace din animația „101 dalmațieni”. La fel ca cele două personaje Disney, cuplul de bandiți din „Home Alone” au același tip de relație – cel înalt este neîndemânatic, iar cel mic și îndesat este „creierul” acțiunii.

Mai mult, Marv și Harry au parte de aceeași „recompensă” pentru acțiunile lor, precum Jasper și Horace: căzături, lovituri și cucuie.

Așadar, nimic nu este nou la Hollywood!

Citește și – Detaliul din filmul „Singur Acasă” pe care nimeni nu l-a observat până acum

Citește și – Cum arată iubita lui Macaulay Culkin. Au fost surprinși împreună la Paris

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter