Cum este văzut fostul Principe Nicolae în presa britanică

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 18 decembrie 2017, 13:14
Tabloidul britanic „Daily Mail” i-a dedicat fostului Principe Nicolae un articol laudativ, după înmormântarea bunicului său, Regele Mihai I al României.

Jurnaliștii britanici spun despre Nicolae că „a cucerit inimile românilor” și îl compară pe tânărul de 32 de ani şi pe soţia sa, Alina Maria Binder, cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. „Sunt răspunsul României la Harry şi Meghan. Chipeş, cu picioarele pe pământ, adept al ecologiei, Nicolae a ajuns să îi cucerească pe români. Popularitatea în creştere pare să îi forţeze pe membrii familiei regale să îi primească înapoi”, se arată în respectivul articol.

Britanicii mai spun despre fostul Principe Nicolae că  „nepotul britanic înstăinat al ultimului monarh al României care a cucerit inimile românilor, după ce a fost alungat de Familia Regală în urma unui scandal sexual”. În articol este punctat și faptul că în timpul ceremoniilor funerare ale Regelui Mihai, „toți ochii au fost ațintiți” asupra lui Nicholas Medforth-Mill.

„Nicolae a devenit foarte popular. Dar au existat multe semne că ceilalți membri ai familiei i-au urât popularitatea în rândul românilor”, a declarat istoricul american Marlene Eilers Koenig, citat de Daily Mail.

„România este republică, iar monarhia nu mai are nicio putere constituțională, dar românii asociază încă familia regală cu o eleganță și demnitate care le lipsește clasei politice”, mai notează publicația britanică.

Fiul Principesei Elena şi a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham, Nicolae a locuit în Marea Britanie de la vârsta de cinci ani şi a absolvit Royal Holloway, la Universitatea din Londra.

Reamintim că fostul Principe Nicolae era pe locul trei în ordinea succesiunii la tron, însă a fost exclus în 2015, după ce o fostă iubită a declarat că nepotul Regelui Mihai ar fi tatăl copilului ei.

Citește și – Principele Nicolae s-a căsătorit în secret. Declarația avocatului său

Citește și – De ce i-a fost retras titlul regal Principelui Nicolae

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter