Christian Bale, în cel mai scump film produs de chinezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

John Miller, un preot american încearcă să salveze un grup de eleve şi prostituate din haosul războiului din China, din 1937. Speranţa şi puterea de sacrificiu de care dă dovadă îl tansformă pe slujitorul Domnului într-un erou providenţial.
Cu Christian Bale în rolul principal, „The Flowers of War” (Flori de Război), creat de regizorul Zhang Yimou, are toate şansele să dea lovitura în „cetatea filmului”, fiind totodată şi cea mai scumpă producţie realizată vreodată de către producătorii de filme chinezi.

Cu un buget de peste 94 de milioane de dolari, efecte speciale ca la producţiile hollywoodiene, tema istorică şi momente emoţionante, „The Flowers of War” are toate ingredientele unui blockbuster american.

Pelicula este inspirată din istoria recentă a Chinei, din perioada războiului din anul 1937, când armata imperială japoneză invadează fosta capitală chineză, Nanking. Prinşi în mijlocul haosului, oamenii se refugiază în spatele zidurilor unei catedrale occidentale.

Producătorul chinez va concura cu noua sa producţie la competiţia premiilor Oscar de anul viitor, la categoria „cel mai bun film străin”.
Anul acesta, actorul a câştigat un premiu Oscar pentru rolul secundar din drama „The Fighter”, alături de Mark Wahlberg.

Până la lansarea mondială, „The Flowers of War” va ajunge mai întâi în fruntea box-office-ului chinez, urmând să fie lansat pe 16 decembrie 2011 în cinematografele de acolo.

Urmăreşte în continuare trailerul filmului „The Flowers of War”, cu Christian Bale în distribuţie.


Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter